vrijdag 27 december 2019

HOE GAAT DE KOMENDE JAARWISSELING ER IN BEIJUM UITZIEN?


Er zullen weer de nodige vreugdevuren worden ontstoken..
Carbid bussen zullen weer knallen.
Vuurwerk. Op de grond en hoog boven de klei.

De jaarwisseling nadert.
Hoe gaat de editie 2019/2020 er uitzien?

Tot een paar jaar geleden bewerkstelligde de jaarwisseling in Beijum bij de bestuurders binnen de Gemeente Groningen hoofdbrekens.

Maar al sinds een jaar of vier, vijf  niet meer.

Foto's boven links, een gemeentelijke vuurbak en ramen dichtspijkeren van Winkelcentrum Beijum. Bak is al reeds vijf jaar verleden tijd en de afgelopen twee jaarwisselingen werden de ramen van genoemde winkelcentrum niet afgetimmerd.....en bleven heel.


In een nog niet zo ver verleden organiseerde de gemeente Groningen op oudejaarsavond een feest op Plein West om baldadige jeugd in toom te houden. Een feest compleet met vuurbak

Tijdens de jaarwisseling van 2009 op 2010 liep de ME nog over de wijkring ter hoogte van de Doornbosheerd. Charges uitvoeren, waar het er soms hardhandig aan toe ging, zie nog eens dit bericht. Beijum West leek wel een oorlogsgebied.

De daarop volgende jaren werd een feest op de parkeerplaats voor Winkelcentrum georganiseerd, dit om op rellen beluste jeugd iets aan te bieden zodat ze niet gingen ontsporen. Compleet met disco en al.
Ook werden zeecontainers op winkelplein Beijum West neergezet zodat baldadige jeugd niet de confrontatie met de ME kon aangaan en er een kat en muis spel konden spelen. Het winkelcentrum werd steevast dichtgetimmerd met oud en nieuw.

Sinds drie, vier jaar gaat het redelijk tot goed in Beijum tijdens de jaarwisseling.

Het ligt in de lijn  der verwachting dat we de editie 2019/2020 ook goed door gaan komen.

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar negen jaar geleden was de wijk een oorlogsgebied tijdens het eindigen en het beginnen van het (nieuwe) jaar:
Burgemeester Peter Rehwinkel laat uitzoeken of de mobiele eenheid (ME) tijdens de jaarwisseling al dan niet te hard heeft opgetreden. Met name vanuit de Groningse wijk Beijum waren daar klachten over.

Rehwinkel heeft de politieleiding opdracht gegeven om uit te zoeken of het optreden van de ME door de beugel kan. Het gaat in eerste instantie om een intern politieonderzoek. Maar als de uitslag hem niet bevalt, zegt de burgemeester niet te schromen om aan anderen opdracht te geven tot een vervolgonderzoek. Bron: http://www.dvhn.nl/ 

Geen opmerkingen: