woensdag 29 januari 2020

BEIJUMBORG (166)


Soms zijn het kleine dingen die een mens gelukkig(er) maken. 

Vorig weekend was ik een avondje uit, met een borrel bij De Oude Wacht aan het Zuiderdiep, een voortreffelijk etentje bij de Griekse traiteur in de Steentilstraat en een filmvoorstelling in het Forum. En omdat we dachten dat er in verband met ESNS (muziek overal in Stad) geen bussen over de Grote Markt reden stapten we in lijn 4 bij de halte Zuiderdiep. Daar moesten we weliswaar 25 minuten wachten, maar wat een genot toen we ontdekten dat de metalen zitbankjes in het wachthokje (met een mooi woord: de abri) waren vervangen door houten zittingen! 

Ik kan jullie melden dat dat heel veel kou aan de tere billen scheelt: hout zit écht een heel stuk prettiger dan metaal. En een paar dagen later ontdekte ik dat ook de abri’s onder de Martinitoren van houten zittingen voorzien waren. En nóg weer een paar dagen later zelfs de abri in Winkelcentrum West: Qbuzz lijkt werkelijk met haar klanten begaan! Vraag: wanneer volgen de andere abri’s? Die van de Jensemaheerd is nog steeds van ijskoud metaal. 

Ik schreef al: kleine dingen doen het hem soms. Een vriendelijke kassamedewerker, een begripvolle huisarts, een prettige conducteur. Met een klein beetje moeite wordt de wereld zoveel leuker. Dankjewel, Qbuzz! 

Nu nog de bussen een beetje volgens het opgegeven schema laten rijden, en niet zomaar een dienst laten vervallen als het koud en nat is, zodat je een half uur moet wachten op dat warme(re) bankje... 

Han Borg

Geen opmerkingen: