zaterdag 18 januari 2020

ROEKEN VERJAGEN M.B.V. MEGAFOONS EN STADSBEHEER


"De komende dagen gaan we om de beurt met megafoons, waar geluiden uitkomen waar ze niet tegen kunnen, lawaai maken als de roeken weer gesignaleerd worden. We willen deze overlast niet meer."


Deze blogger heeft al eens een bericht gewijd aan de 'Vogelheerd' in de bocht van de wijkring ter hoogte van de Fossemaheerd en Isebrandtsheerd. Zie nog eens dit bericht
Bewoners van de omliggende huizen zijn het zat en met behulp van Stadsbeheer, megafoons en een les in roeken verjagen, gingen ze vanochtend de overlast te lijf. En de komende dagen wellicht ook nog.

Buurtbewoonster Evelyn schreef gisteren:


"Zaterdag aanstaande om 11.30 gaan we met een groep buurtbewoners leren hoe de roeken te verjagen. Politie en gemeente zijn ingelicht bij eventuele klachten van overlast. Op de parkeerplaats bij Fossemaheerd/ Isebrandtsheerd. ( in de 1ste bocht).

De nesten zijn inmiddels weggehaald. De roeken veroorzaken echt van 'vroeg in de ochtend tot 's avonds laat enorm veel herrie. Al jaren, en dat is erger geworden sinds de bomen aan het water gesnoeid zijn. Er is een informatiebijeenkomst geweest en we hebben een soort les in roeken verjagen gevolgd. Het verjagen moeten we een tijd herhaaldelijk uitvoeren om ze weg te houden."

Ondergetekende kon er vanochtend niet bij zijn maar Evelyn stuurde de beide foto's die we zien. Ze schreef erbij:


"Met ongeveer 20 buurtbewoners en personen van Stadsbeheer hebben we overleg gehad hoe we het beste de roeken kunnen verjagen. Er zijn megafoons uitgedeeld met daarop geluiden die helpen bij het verjagen.

En komende dagen gaan de buurtbewoners om de beurt lawaai maken als de roeken weer gesignaleerd worden. Een aantal van de weggehaalde nesten worden in de loop van volgende week verplaatst naar de bomen tegenover Hornbach."

Update 18.45 uur. Zie foto beneden, de '1e bocht van de wijkring, na vele jaren is dit gedeelte van Beijum nest-kwetter-en vogelpoep-vrij.

Geen opmerkingen: