maandag 6 januari 2020

COLUMN UIT LEWENBORG (170)


Liefde, haat en scheiden.
Voor de aasgieren om het even cru te zeggen, is het nu nét te laat om nog optimaal van je partner alimentatiegeld te ontvangen voor de volledige tijd van maar liefst 12 jaar, zoals dit in 2019 nog was.

Hallo 2020, lekker vernieuwend deze wet over partneralimentatie waarbij dit nog maar 5 jaar zal zijn. Deze nieuwe wet gaat echter alleen in, als je het als partners mondeling niet met elkaar eens kan worden bij de scheiding.
Trouwens allemaal het oud en nieuw overleefd, qua relatie bedoel ik dan hé? Of vlogen misschien de oliebollen of het servies door te kamer? Iedereen weet dat er op zo’n dag en nacht behoorlijk meer gedronken kan worden dan op andere dagen. Misschien heb je zelfs wel een derde en vierde kerstdag gevierd en ja, dan kan het met zoveel drank in je lijf het ineens teveel worden en gooi je er dingen en/of zaken uit die je beter niet had kunnen zeggen… Valt er nog iets te redden? Doe dat dan!
Hoe vaak zie je niet dat geliefden na een bepaalde tijd met elkaar besluiten te trouwen en elkaar na een jaar of 5 zó spuugzat zijn dat ze de handdoek in de ring gooien. Als je er dan samen niet uitkomt, hoef je vanaf dit jaar nog maar de helft van het aantal getrouwde jaren partneralimentatie te betalen. Moet je niet al even koters op de wereld hebben gezet trouwens. Sowieso stopt de partneralimentatieplicht, zodra de ontvanger met iemand anders trouwt, een geregistreerde partnerschap aangaat of gaat samenwonen.

Al die vechtscheidingen, het is toch niet te geloven dat zoiets kan gebeuren.
Ik bedoel maar, je hebt al jaren lief en leed met elkaar gedeeld, elkaar in goede en slechte periodes meegemaakt. Praat met elkaar, in plaats van te schelden.
Wees reëel en niet zo egoïstisch. Denk na en gebruik je volle verstand.
Wanneer je al héél lang getrouwd bent gun je je partner toch opnieuw het geluk? 
Behalve bij bedrog, juist hier zie je nogal wat wrok voorbij komen en ik hoorde ooit eens een vrouwelijke kennis tegen mij zeggen dat ze liever had gehad dat haar vent was overleden, dan er vandoor te gaan met een ander. Het ‘wij’ zijn blijft bij de dood intact en bij een scheiding vertrekt het ‘wij’ vertelde ze diep ongelukkig. Dat is dan ook een heuse vechtscheiding geworden. Ze wilde haar man helemaal kapot maken en hem zoveel mogelijk uitkleden qua alimentatie, helft van het huis, de inboedel en noem het maar op. Blijkbaar keek ik haar nogal geschokt aan, zo hatelijk kende ik haar helemaal niet. Na nog een poosje te hebben gepraat om mij duidelijk te maken hoe zij dacht en ik haar probeerde duidelijk te maken hoe ik erover dacht, zei ze ineens; ‘als je niet voor me bent, ben je tegen me,’ stond op en liep weg, mij sprakeloos achterlatend. 
Haar heb ik nooit meer gezien, met dat soort mensen wens ik ook niet om te gaan!
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
2020©Vlindertje73
Happy new year

1 opmerking:

Anoniem zei

Het huwelijk is slechts een juridisch beginsel. De menselijke natuur is : van dizze op 'n frizze.