woensdag 22 januari 2020

DE WIJK DE WERELD-AVOND IN HET TREFPUNT

"Het is de bedoeling dat we de gewone mensen uit Beijum een stem geven. Wat maken ze mee? Deze mensen krijgen een podium. Tevens gaan we samen een wijklied schrijven en gaan we een wijkjury formeren. Beijum is aan de beurt, op 3 maart gaat de Korrewegwijk de sleutel aan Beijum overhandigen."

Het was reeds aangekondigd in wijkkrant De Beijumer en in diverse andere media. Theatergezelschap De Wijk de Wereld gaat Beijum de komende weken/maanden in het zonnetje zetten.

Het doel van dit gezelschap: We brengen de buurt samen via kunst en cultuur, om elkaar te ontmoeten en verhalen met elkaar te delen. Samen met de buurt maken we muziek en (dans) theater en alles daar tussen in.

Maar we blijven niet alleen in de wijk, we willen de verhalen en talenten uit de wijk een bijzonder podium bieden. Na een aantal maanden nemen we in juni samen met de wijkbewoners een week lang de Stadsschouwburg over, om alle ervaringen en verhalen te delen met de rest van de stad. (www.dewijkdewereld.nl)

Tussen de vijftig en zestig belangstellende kwamen vanavond in het Trefpunt opdagen voor een kennismaking met de mensen van De Wijk de Wereld.

Of het 'gewone mensen uit Beijum' waren durft deze blogger niet te zeggen, hij zag veel mensen die normaal gesproken ook naar wijkbijeenkomsten komen, en ook zag hij veel mensen die zich interesseren voor creativiteit, kunst of theater.
De mensen van De Wijk de Wereld gaven eerlijk aan dat ook de promotie van de Stadsschouwburg een rol speelt. Want hebben Stadjers, mensen uit de buitenwijken, wel het gevoel dat dit statige gebouw langs de gracht in de binnenstad van Groningen ook van hun is?
Het doet een beetje denken aan het plan van het Groninger Museum een jaar geleden, hoe krijgen we wijkbewoners in ons museum?

Dat is niet negatief bedoeld, de combinatie Groninger Museum- Beijum, of in dit geval Stadsschouwburg-Beijum kan een win-win situatie opleveren.

Zie de video beneden. Ook op groot scherm te zien. Mét de mini-voorstelling van https://nite.nl/babaddaar/

DE WIJK DE WERELD 2020: BEIJUM!
De Wijk De Wereld is in Beijum! Na eerdere edities in Selwerd/Paddepoel en de Korrewegwijk/De Hoogte zijn we de komende maanden in Beijum te vinden. En we willen jullie, bewoners van Beijum, heel graag ontmoeten en vertellen over onze plannen! Wil je graag wat horen wie we zijn, hoe we werken en of jij misschien iets kunt doen bij De Wijk De Wereld? Dan nodigen we je graag uit bij onze eerste bijeenkomst (met o.a. een verrassingsoptreden!) op woensdag 22 januari, om 19.30 uur in Trefpunt (Beijumerweg 17). Aanmelden is niet nodig. Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen: