maandag 20 januari 2020

MAANDAGOCHTEND (426)Hoe zullen roeken de bomen uitkiezen waar ze hun nesten gaan bouwen?

Vraagt deze blogger zich af na een nacht in zijn warme nest en prettige slaapkamer met bed en dekbed.

Hij moet natuurlijk niet te overgevoelig doen, maar het feit dat roeken afgelopen zaterdag uit hun leefomgeving zijn weggejaagd houdt hem toch wel een beetje bezig.
Zie het bericht van afgelopen zaterdag

Waarom niet langs het westelijk gedeelte van de Amkemaheerd?
Zie foto boven, ter hoogte van de Kremersheerd gemaakt. Niet één nest.

Foto links, niet ver van de plek waar de ontruiming heeft plaatsgevonden, bushalte Fossemaheerd.  Wijkring Emmingaheerd.
Daar zien we wel weer een partij nesten hoog in de bomen.

Je zou bijna denken dat roeken extra graag dichtbij Fossemaheerdjes bivakkeren. Wonen daar misschien de leukste en meest vogel-vriendelijke Beijumers?

Voor de verjaagde roeken is het vandaag een beetje Blue Monday. Verdreven worden van huis en aard doet wat met je, ook als je een vogel bent.
Enfin, op deze zogenaamde treurigste dag van het jaar wordt elders in dit land een depressie-gala gehouden. Dit om mensen die lijden aan depressies te helpen. Het is om extra depressief te worden als je via NOS.nl leest hoe managers en een directeur zich grotendeels de subsidie toe-eigenden. Maak er beter een Narcistengala van.

Ten slot een meer vrolijk plaatje. Hoe lang staat er nou al een bord langs de oostelijke ringweg ter hoogte van Driebond? Al jaren, zie nog eens dit bericht uit 2005

Nu staat er Welkom in het mooiste en groenste stadsdeel van Groningen. Zie afbeelding rechts.

Nou geen onnodige sier maken met het mislukte project Meerstad, gemeente Groningen. En dat mooiste en groenste heeft niks met Meerstad te maken maar alles met de wijk Beijum die het niveau in Stadsdeel Oost opkrikt.

De nieuwe week is begonnen. Laat je de kop niet gek maken met verzinsels als Blue Monday en schijnheilige depressiegala's. Kop ter veur!

Geen opmerkingen: