vrijdag 24 januari 2020

VERZET TEGEN 5G VANUIT GRONINGEN-BEIJUM


Vooruitgang is een goed idee.


*Als die vooruitgang jouw gezondheid en die van de dieren/insecten en bomen/planten niet schaadt.


*Als die vooruitgang jouw privacy waarborgt.


*Als die vooruitgang energiezuinig en verantwoord is voor ons klimaat.


*Als die vooruitgang een democratische beslissing is.


Er is het nodige te doen omtrent het realiseren van 5g voor internet-verkeer.

Wordt je als gewone burger verneukt waar je bijstaat?

Bovenstaande tekst staat in een folder over 5G.


Is 5G wel een vooruitgang?

Zie afbeelding links uit genoemde folder.

Wil het grote geld in deze regeren?


Kruidenvrouw Saskia Nieboer, de meest dicht bij de natuur staande inwoner van Groningen-Beijum, sprak deze blogger een paar weken geleden aan. Ontsteltenis en verontwaardiging las hij vanaf haar gezicht. "Wil je hier aub een bericht aan wijden? Dit kan echt niet!"


Het ging over (de aanleg van) 5G. 


Daar heeft deze blogger totaal geen verstand van. 


Maar als ons aller kruidenvrouwtje, met hart voor de natuur, op de barricades gaat tegen dit 5G-systeem (komende zaterdag is ze in Amsterdam om te protesteren), dan weet je: dit gaat ergens om.


Gistermiddag trof ondergetekende haar in haar winkel/cursusruimte in de Wiershoeck. 

Even de camera trekken voor een video. Naast haar staat masseur Ed Bodewes.

Zie video beneden. Ze maken zich grote zorgen omtrent 5G. Kruidenvrouw Saskia Nieboer en masseur Ed Bodewes. En velen met hun.


Hoe het ook zij, op zaterdag 1 februari is er 's middags een bijeenkomt in het Trefpunt. Zie flyer, vanaf 13.30 uur.


Het kabinet legt de rode loper uit voor de aanleg van 5G-zendmasten in Nederland. Gemeenten krijgen zelfs de plicht om mee te werken aan de aanleg van antenne-installaties voor supersnel internet. Omdat de antennes voor het 5G-netwerk over een kortere afstand werken, zijn er meer van nodig. Maar is dat niet schadelijk voor de gezondheid? AD

Volgens DvhN en lees verder:
Door de komst van supersnel (5G) mobiel internet zullen Nederlanders aan meer mobiele straling worden blootgesteld. Nieuw onderzoek suggereert dat 5G vooralsnog veilig is. Het is alleen volstrekt niet te voorspellen of dat in de toekomst zo blijft. 

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Altijd en eeuwig dat geneuzel 5G straling bla bla ,windmolens bla bla ,en ga zo maar door de hele dag staan mensen bloot aan van alles zelfs de klei onder Beijum is gevaarlijk Radon gas nog nooit geen last van gehad .

Anoniem zei

Onder het mom van sneller internet (dat via de kabel al zo giga snel is !) proberen overheden en providers die 5G rotzooi aan ons te slijten. Er bestaan geen wetenschappelijke onderzoeken dat het veilig is voor mensen. Men realiseert zich onvoldoende dat 5G niet alleen een surveillançemiddel is, maar vooral ook een wapen dat kan interacteren met stoffen in vaccins. Eén druk op de knop en we zijn er geweest. Willen we ons hoofd op deze manier in de strop steken ?

Ron zei

man man man, enig idee hoeveel straling uit het heelal komt.

Ron zei

Roep allen maar wat, Radon daarentegen is juist wel gevaarlijk, dit is een onstabiel edelgas dat bij inademing radioactieve schade kan aanrichten.

Anoniem zei

5G is het einde van de mensheid. Volgens Agenda 2030 van de VN moet 95 % van de wereldbevolking dood. Bill Gates noemt zijn vaccinatiecampagnes in Afrika geslaagd wanneer de bevolking met 15 % kan worden teruggedrongen. Dan weet je toch genoeg ?!

Anoniem zei

Beijum zegt NEEEEE tegen 5G

Anoniem zei

Beijum zegt helemaal geen nee. Antivax idioten, kruidenvrouwtjes en andere aluhoedjes zeggen nee, normale mensen zeggen ja.

Anoniem zei

Anno van 07:55 helemaal gelijk zijn maar een paar wazige types die hier ophef over maken ,maar wel een mobieltje hebben en internet in welke vorm dan ook ,ook een beeldscherm geeft straling af ,ga lekker terug naar de postduif communicatie maar dat is ook weer niet goed de duif poept op mijn hoofd HELLUP.

Anoniem zei

Jawel hoor, een dikke NEE

Anoniem zei

We worden allemaal wakker.

Anoniem zei

Nog een paar gehersenspoelde NPO-kijkers die nog wat als een gootsteen narochelen, maar de meesten hebben al gesnapt welke gezondheidsbelangen er spelen.

Anoniem zei

Alle tegenstanders stoppen met internet ,mobiel alles doen krijgen de mensen die niet zo mekkeren meer ruimte dus DOEIIIII.

Anoniem zei

Erg verdrietig dat die pasgeborene de diskussie probeert terug te brengen tot Ta ta ta en BLA BLA BLA. Er komt eigenlijk niet veel meer zinnigs uit dan het uiten van wat ergerniskreetjes. Laten we hopen dat de baby z'n fopspeenmobieltje niet verliest.

Johan Fehrmann zei

De grens is weer bereikt voor grappenmaker Anoniem. Het blijft uitermate zwak om andersdenkenden kinderachtig te labelen als NPO kijker of baby. Tijd voor een psychiatrische behandeling ipv ziektekiemen te verspreiden.