donderdag 16 januari 2020

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (161)
Deze blogger is even kwijt hoe de straat heet waar de grote blokvormige huizen staan die we op bovenstaande foto van dichtbij zien en op de linker foto wat verder weg.

Het lijkt wel een soort van poort waar je als automobilist of fietser doorheen moet.

Vaker opgemerkt, deze Hunzenaartjes zullen van binnen vast leuke, gezellige en sfeervolle woonruimtes binnen de muren hebben, maar het ziet er van buiten zo hoekig en weinig aantrekkelijk uit.

Maar goed, deze blogger is dan ook het veel speelser en avontuurlijker, met veel slingerpaadjes en verschillende architectonisch woningen  ingerichte Beijum gewend. Kwestie van smaak verder, zoals altijd niet iets om over te twisten.

Zijn dat nou dakterrassen rechts- en linksboven? Zie nogmaals de bovenste foto.
Aan de straatkant zitten opgetrokken muren, van deze kant, vanaf het perspectief van de fotograaf, lijkt het op een houtje touwtje-constructie. Wat voor functie hebben de bovenste lijnen van de dakterrassen? Het kan toch moeilijk voor de stevigheid of de leukigheid zijn.

Of om toch iets van speelsheid te bewerkstelligen.

Foto rechts, een beetje verderop in de De Hunze.
De keien zijn er, kan niet anders, neergelegd om autoverkeer tussen beide straten te voorkomen.
Deze blogger zou niet weten wat er op tegen zou kunnen zijn om met de auto zeer voorzichtig en verantwoord van de ene straat naar de ander te rijden. Het lijkt wel of ze er een verkeerscirculatieplan hebben.

De Hunze. Een van de boeiendste, meest speelse en avontuurlijkste wijk van de stad Groningen.

1 opmerking:

Hunze zei

Dat is de: Bijvoetstraat, en ja die hoekwoningen zijn voorzien van dakterrassen (Granpré Molièreweg). Anderen hadden een half gedeelte en die hebben spul doorgetrokken tot de rand voor een extra (slaap)kamer.
Opgemetseld muurtje wordt dmv die ijzeren constructie op zijn plaats gehouden is zo mijn gok, maar goed, ik ben dan ook slechts toeschouwer! :)