dinsdag 17 januari 2023

CHEMO, AF EN TOE BEROERD VOELEN EN MUTSJE GEKREGEN


Zo een keer in de pakweg drie tot vier weken zal deze blogger een update publiceren over zijn medische gesteldheid. Mensen vragen er veel naar en dan is een periodieke update wel zo gemakkelijk en informatief.

Drie weken geleden was de laatste update

Het is natuurlijk voor iedereen die de diagnose kanker te horen krijgt een rollercoaster waar je in terecht komt, je wereld staat op de kop.

Maar nou hebben prostaatkanker bij mannen en borstkanker bij vrouwen in het algemeen goede behandelmogelijkheden. Zeg maar, de ene kanker is de andere niet.

Op 5 januari kreeg deze blogger zijn eerste dosis chemo. Martiniziekenhuis. De bedoeling is in totaal zes keer met steeds drie weken ertussen.

De bijeffecten vallen in zoverre mee dat er tot nu toe maar drie beroerde dagen waren. Zoals vandaag en gisteren, Het bloggen gaat even niet, geen energie en veel slapen, zie 'gisteren.'

Tijdens het toedienen van de chemo krijg ik een zogenaamde cooling pack op mijn hoofd, een soort van zeer koude helm. Zie foto. De bedoeling ervan is kaalheid te voorkomen. 

Over kaal worden gesproken, deze blogger woont in een prettige buurt te Beijum. Afgelopen zondag kwam buurtgenoot Bianca een zelfgebreide muts brengen. Voor als deze blogger toch kaal gaat worden. 

Zie de foto. 

Bianca weet wat het is om (borst kanker te hebben. In de tweede helft van 2019 heeft ze in totaal 16 dosissen chemo gehad. En ze was kaal, zie foto. Maar nu al weer een tijdje....helemaal schoon. Kanker hoeft niet dodelijk te zijn.

Trouwens het personeel van de afdeling oncologie in het Martiniziekenhuis, wat een ontzettend aardige mensen zijn dat. Niet verkeerd, terwijl het gif (chemo) je lichaam binnendruppelt via een infuus lieve mensen om je heen hebben. Bejegening in ziekenhuizen wordt nog wel eens onderschat.

Op 26 januari volgt een tweede dosis. Kop ter veur.

De bedoeling is om Beijumnieuws donderdag weer op te starten.

Geen opmerkingen: