maandag 9 januari 2023

MAANDAGOCHTEND (576)


De afgedankte kerstbomen liggen langs de weg, er liggen nog vuurwerkresten op straat en in de bermen, bosjes.

Het is 9 januari, en we gaan weer helemaal back to normal. 

Alltag noemen de Duitsers het, het alledaagse leven.

Foto boven, de scholen zijn na twee weken vakantie weer open gegaan. De vuilnisbakken kunnen weer terug geplaatst worden, ze zullen de komende pakweg 50 weken eerst niet meer te lijden hebben onder vuurwerk.

We zien het schoolplein van basisschool het Palet. Daar zijn de kinderen weer aan het leren, aan het spelen...de vakantie is voorbij.
Veilig in de klas, ver weg van de grote boze wereld.

Die heerst nog altijd in Oekraïne. Wordt het langzamerhand een vergeten oorlog? Foto links, bij Centraal Wonen Bentismaheerd wappert een Oekraïense vlag in de tuin. Uit solidariteit waarschijnlijk. Mooi, maar tegelijkertijd: wat kopen ze er daar voor? Deze blogger is geen helderziende, maar hij durft wel een voorspelling te doen. Het is het laatste jaar van oorlogsmisdadiger Poetin aan de macht in Rusland.

Foto rechts. Is het graffiti? Een vorm van reclame? Er bestaat feitelijk nieuws in de wereld maar ook nepnieuws. Deze blogger weet het niet, wat moet hij hier nou bijschrijven?

Auto gespot op de parkeerplaatst voor Winkelcentrum Beijum. Staat er nou Strong gekliederd?

Wie zal het zeggen. het is ook niet zo belangrijk. 

Wat wel belangrijk is, we gaan de eerste gewone week van 2023 in. En nog veel belangrijker: maak er wat van en blijf vooral voor zover mogelijk gezond.

Geen opmerkingen: