zondag 22 januari 2023

SPEELOTHEEK VERHUISD NAAR DE FULTSEMAHEERD


 
"Voor kinderen is het een snoepwinkel vol speelgoed."

Deze blogger zit al tijden niet meer in de kleine kinderen, maar hij herinnert zich dat ca 15 jaar geleden een speelotheek genaamd Tjoe-ke-tjoek in het Trefpunt zat. Het heette daar Tjoek-E-Tjoek....

Onderstaande bericht met foto kwam afgelopen vrijdagmiddag via de wekelijkse gemeentelijke Nieuwsbrief Oost binnen.

De naam Tjoek-e-tjoek is niet meer, het heet tegenwoordig Speelotheek Groningen. De verhuizing heeft reeds begin november plaatsgevonden. De wethouder staat derde van rechts op de foto.

https://www.speelotheekgroningen.nl/

Wethouder Inge Jongman bezoekt nieuw pand Speelotheek
 
Afgelopen week was Wethouder Jongman op werkbezoek in het nieuwe pand van de speelotheek in Beijum aan de Fultsemaheer 88. De speelotheek leent – net zoals een bibliotheek dat doet met boeken-  speelgoed uit.Een mooi initiatief in het kader van duurzaamheid, lekker spelen en armoede bestrijding. Voor kinderen is het een snoepwinkel vol met speelgoed!De vrijwilligers van de speelotheek hebben de wethouder enthousiast verteld over het reilen en zeilen binnen de spelotheek en wat er allemaal bij komt kijken om de speelotheek draaide te houden: het uitlenen van speelgoed met ook een prachtige collectie speciaal voor kinderen met een beperking, de inzet en talenten van de elf vrijwilligers, het vinden van sponsoren om nieuw speelgoed aan te schaffen, het vinden van nieuwe vrijwilligers en hun dromen en wensen voor de toekomstDe vrijwilligers zijn blij met hun nieuwe ruime, lichte plek. In het voorjaar organiseren ze een openingsfeest.

Geen opmerkingen: