zondag 8 januari 2023

VISSEN IN EEN SLOOT LANGS HET KOERSPAD TE KARDINGE


 
"Ik zet de gevangen vissen altijd weer terug in het water. Vooral snoeken vind ik fijn om te vangen, die zijn zo mooi agressief en daar heb je echt even wat mee te stellen."

Amper een halve minuut na de ontmoeting van afgelopen vrijdagmiddag met de blotevoetenman in Kardinge kwam deze blogger een visser tegen die in een sloot langs het Koerspad beet probeerde te krijgen.

Zie foto boven. Niet verkeerd, zo van het ene verhaal het andere verhaal inlopen.

Even vragen of er wat te vangen valt in een sloot. Zo, deze blogger kreeg een hele les over sportvissen van de in De Hunze wonende sportvisser.

Over vissen in de nabij gelegen Kardingerplas, over dat hij het prettig vindt om geconcentreerd te vissen, over het blinkertje, op een visje lijkend, waar je vissen mee lokt, hoe je met je hengel moet zwaaien om vissen de indruk te geven dat het blinkervisje echt zwemt, het moment van toehappen, omhoogtillen, etc.

Een heel verhaal, het enthousiasme spatte er vanaf. Blogger: vind je het niet erg om vissen onnodig pijn te doen voor jouw visplezier? "Dat valt wel mee, het haakje doet niet zoveel pijn." Hij liet een haakje zien, zie linker foto.

Ieder zijn ding. Deze blogger hoeft niet zo nodig te vissen. Wel had hij het idee dat de visser die hij trof redelijk respectvol met zijn gevangen visjes omgaat. Voor zover je van respect kunt spreken als je een vis in een haakje te laten bijten.

Geen opmerkingen: