donderdag 5 januari 2023

EEN CACHOT OP HET DORPSPLEIN VAN BEIJUM?

 'Een donkere, vochtige, oncomfortabele ruimte om een arrestant tijdelijk in op te sluiten', zo staat een cachot, gevangenis in het Frans, omschreven op Wikipedia.

Die stonden vroeger vaak op (dorps) pleinen...

Deze blogger moest er aan het eind van de middag even aan denken toen hij tijdens een wandeling op een hoek van Plein Oost de op oudejaarsavond door vuurwerken en brand vernielde openbare vuilnisbak ontwaardde.

Zie hem hier nog eens in brand staan.

En bekijk ook de foto rechts. Dat is toch een ideaal hokje om de dader even een weekje in op te sluiten. Moet wel wat natter gemaakt worden dan, want immers donker, vochtigen comfortabel.

Rustig maar lezers, deze blogger is niet geradicaliseerd. Hij is blij met de rechtstaat waarin hij leeft, de reclassering, het humane gevangenisbeleid, enz.

Het is maar een fantasie. Vergelijk het maar met het gevoel dat je krijgt als je fiets gejat is. Meestal had je zo'n dader dan graag even een persoonlijk lijfstrafje gegeven.

Maar goed, of harder straffen beter is i.p.v. bijvoorbeeld een taakstraf krijgen....? De maatschappij zal er niet beter om worden, ook al zijn in geval van hard straffen de woede- en wraakgevoelens van menig persoon dan voor even bekoeld.

Geen opmerkingen: