dinsdag 31 januari 2023

GRATIS CURSUS DIGD EN/OF DIGIVITALER VOLGEN IN DE BIEB?


In de Forumbibliotheek in Beijum staan weer leuke en leerzame cursussen gepland. Wil jij je digitale vaardigheden verbeteren?  Meld je dan aan voor de deze cursussen!

INGEZONDEN DOOR NANDA HOVINGA

De wereld digitaliseert. Het contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal, maar ook het contact met de huisarts gaat steeds vaker via de computer, tablet of smartphone. Dit laatste is een voorbeeld van digitale zorg. Digitale zorg betekent dat je jouw zorg en gezondheid online kan regelen en controleren. Het gebruik maken van digitale zorg heeft voordelen. Het kost minder tijd en je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens.

Wil jij kennis maken met de digitale zorg?  Meld je dan aan de voor de cursus Digivitaler:

Digivitaler is een gratis cursus. Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van drie uren. Tijdens de cursus leer je gebruik te maken van de digitale zorg door zelf praktisch aan de slag te gaan met oefeningen. Je leert bijvoorbeeld: hoe je kan beeldbellen met de dokter, hoe je gezondheidsapps gebruikt op de telefoon, hoe je online een herhaalrecept kan aanvragen of hoe je je eigen medisch dossier kan inzien.
De cursus vindt plaatst op donderdag: 16 en 23 februari van 9.30 tot 12.30 uur.

Wil je meer weten over de digitale overheid en leren wat je daar allemaal mee kunt? 

Dat kan in de cursus DIGID wat kan ik er mee?!: 

Dit is een cursus die bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uren. Tijdens de cursus leer je onder begeleiding van een docent, gebruik te maken van de digitale overheid door zelf praktisch aan de slag te gaan met oefeningen. Je leert wat je allemaal kunt doen met de DIGID en welke informatie de overheid over jou weet en wat je daarmee kunt. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat de opbouw is van je AOW en leer je gebruik te maken van de Berichtenbox van MijnOverheid.

De cursus vindt plaatst op donderdag: 16, 23 en 30 maart van 10.00 tot 12.00 uur. 

Heb je interesse in (één van) deze gratis cursussen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens of kom langs bij de bibliotheek. 

Aanmelden of meer informatie? 

Website: Hulp- en spreekuren (forum.nl)

Email: sociaaldomein@forum.nl

Telefoonnummer: 050 368 36 83 

Adres: Ypemaheerd 42, 9736 MA Groningen

(Zie Nanda hier

Geen opmerkingen: