maandag 16 januari 2023

MAANDAGOCHTEND (577) Het is weer zover, het is Blue Monday. Blijf maar mooi in bed liggen allemaal, de dekens strak er overheen.

Wat een onzin. Gisteren was het a.h.w. Blue Sunday en daarvoor Blue Saturday.  Mien God, wat een weer. En Fc Groningen verloor ook nog eens kansloos.

Over blue gesproken. de tijdens de afgelopen jaarwisseling gemolde grote vuilnisbak in een hoek op Plein Oost is verwijderd.
Zie foto links, gistermiddag gemaakt. De jongeren die op de foto staan gingngen na het maken van de foto een gezellig robbertje knokken (enkele van hun). Beijum...

We gaan naar positiever nieuws. En dat is vast welkom na een stormachtig herfstweekend.

Deze blogger weet niet of heel Beijum de brief heeft gekregen, maar hij ontving afgelopen zaterdag een gemeentelijk schrijven in de bus. Van Duurzaam Groningen.

Das nait verkeerd mensen. Op 18 januari kunnen we gratis producten in de Koepel bij de Amkemaflat (foto boven) ophalen. Ter verduurzaming van onze woningen. Tussen 15.00 en 18.00 uur. Klik de afbeelding rechts groter. Radiator folie? Tochtbanden tussen de deuren? Een brievenbusborstel? Deurborstels? Zes gratis ledlampen krijgen?

Allemaal om energie te besparen en de woning warm te houden. Er zijn regelmatig redenen te over om te mopperen op de gemeente Groningen. Maar dit is top.

De volle week voor midden januari is begonnen.

Maak er een duurzame prettige week van en vooral voor zover ook mogelijk een duurzame gezonde week....

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zingen in Beijum, sinds kort genoemd: het Beijumer Koor, oefent elke woensdagmorgen in de Amkemakoepel. Tevens op de donderdagochtend. Maar dit koor was niet tijdig ingelicht door de leefbaarheids- en overlastconsulent van Patrimonium. Zeer opmerkelijk en onzorgvuldig. Onlangs gemaakte afspraken zijn met voeten getreden.

Patrimonium werkt kenbaar met een politiek van voldongen feiten. Pas morgen is deze werknemer bereikbaar, omdat ze 's maandags niet werkt.

Aanstaande woensdagmorgen kunnen wij dus niet zingen met instrumentale begeleiding. Tenzij...


Ik sluit niet uit dat afdelingen van Patrimonium hinderlijk langs elkaar heen werken. Reeds morgen vanaf 08:00 uur wordt begonnen met de bevoorrading van de Amkemakoepel met producten, die energiebesparend van aard zijn.

Anoniem zei

Had zo'n belang bij de spullen ter verduurzaming van de woningen. Maar wegens een operatie kan ik er niet heen.dochter gevraagd die staat al een half uur in de kou in de rij en is net naar huis gereden omdat ze het niet meer volhield.. is er nog een andere mogelijkheid om hier aan te lopen? Nu staat logisch heel Beijum in de rij