dinsdag 10 januari 2023

MEDEWERKSTER BOUKJE VERLAAT NA 40 JAAR DE BEIJUMER BIEB


Het is de eenvoudigheid zelve. Of zal het verlegenheid zijn? 

In elk geval is ze wars van overdreven publiciteit rond haar persoontje.
Maar ja, als je 40 (!) jaar in de bieb van Beijum gewerkt hebt, dan kunnen we haar weggaan niet onopgemerkt laten passeren.

Boukje Meulenkamp. Een begrip in Beijum. 
Na veertig jaar zwaait ze af. De wijk Beijum is maar een paar jaar ouder dan haar werkzame carrière

Nee, ze zwaait niet definitief af, ze blijft nog werken, maar ze verlaat morgen de vestiging in Beijum. En gaat verder in het Groninger Forum als bibliothecaresse alwaar ze de nodige werkzaamheden blijft uitvoeren.

Uit een vroeger blogbericht:

"Ik ben als 17 jarige begonnen aan de Vismarkt. Heb verschillende werkzaamheden gedaan, heb zelfs nog op een boekenbus gewerkt, door de klei op weg naar Beijum in 1980. De bus stond toen aan de Sibrandaheerd vlakbij Winkelcentrum West. Alleen de loods van Meins supermarkt stond er. In die periode deed ik ook samen met Aly Battjes de voorbereiding voor de nieuwbouw van de bibliotheek in Beijum. Beijum was de eerste geautomatiseerde bibliotheek van het Noorden."

Foto rechts, Op de foto ziet u haar met haar collega's van het allereerste uur, gefotografeerd kort na de opening van de Beijumer Bieb.
In '83 waren ze met z'n vijven, u ziet boven van links naar rechts Ingrid Welmer, Aly Battjes en een toen 17 jarige Boukje Meulenkamp. Beneden zitten Nico ten Brink(links) en Johan Fockens.

Tien jaar geleden onderhield Boukje een blog, Stamping Boukje

Boukje, ga je Beijum een beetje missen? "Natuurlijk, ik heb hier veertig jaar gewerkt en dan bouw je een band op met veel mensen. Ik heb me altijd erg betrokken gevoeld bij de mensen die de bibliotheek bezochten."

Een tijdperk loopt ten einde. Boukje verlaat Beijum.

Foto rechtsonder, ze houdt van een gezellig praatje.

Het ga je goed Boukje! "Dat gaat wel lukken, wellicht kom ik nog een keer invallen."

Zie flyer, morgenmiddag....

Dertien jaar geleden, op de foto met Lammert Doedens


Driekwart jaar geleden ging collega Wigle met pensioen, vriend Bert Wagendorp schreef een ode

Geen opmerkingen: