donderdag 17 januari 2013

STAMPING BOUKJE VAN DE BIEB

Ze is al vele jaren een van de meerdere vrouwelijke en vriendelijke gezichten van de Openbare Bibliotheek te Beijum. Behalve vriendelijk is ze ook nog eens attent en representatief aanwezig. Ik moet nu ophouden, want Boukje Meulenkamp, foto, houdt er niet zo van om al te uitbundig in het nieuws te komen. Bescheidenheid siert de mens. Maar goed, er moet wel even wat tekst bij de foto, vertel eens wat over je bieb-werkzaamheden Boukje? En heb je ook nog hobby's? Dit antwoordde ze: "Ik wilde in 1975 een jaartje werken en dan weer verder leren (studeren). Ik liep namelijk vaak rond in de bieb op de(Vismarkt) Het werken daar leek mij hartstikke leuk, mijn vriendin werkte er ook. Ik ben gelijk aangenomen en werk zoals je weet nog steeds bij de Bibliotheek. Ben begonnen in Beijum in september 1983.  Daarvoor heb ik samen met Aly Battjes, destijds het hoofd, de voorbereidingen gedaan voordat de bibliotheek een maand later, in oktober '83 open ging. Het was een drukke tijd, destijds de meest kinderrijke wijk van Nederland. Hobby's? Heb je mijn blog al bekeken? Mijn passie, stempelen!"


Boukje Meulenkamp stond al een keer met een historische foto op Beijumnieuws. U ziet de foto nog eens rechts. Het bericht uit 2009 staat hier.
Maar goed, stempelen? Toch maar even op de of het weblog van Boukje Meulenkamp kijken. Zie http://stampingboukje.blogspot.nl/. Daarop staat te lezen: Verslaafd aan stempelen/scrappen/mixed media en....muziek. Als je jezelf uitdaagt en uit je vastgeroeste patronen breekt, vergroot je je wereld. En daar word je gelukkig van. Boukje.

Boukje Meulenkamp staat rechtsachter op de uit 1983 daterende foto. Ze is het langst zittende personeelslid van de Openbare Bibliotheek aan de Ypemaheerd te Beijum. 
Bij het bericht uit 2009 staat nog: Ik ben als 17 jarige begonnen aan de Vismarkt. Heb verschillende werkzaamheden gedaan, heb zelfs nog op een boekenbus gewerkt, door de klei op weg naar Beijum in 1980. De bus stond toen aan de Sibrandaheerd vlakbij Winkelcentrum West. Alleen de loods van Meins supermarkt stond er. In die periode deed ik ook samen met Aly Battjes de voorbereiding voor de nieuwbouw van de bibliotheek in Beijum. Beijum was de eerste geautomatiseerde bibliotheek van het Noorden.

Geen opmerkingen: