woensdag 16 januari 2013

OVER DE OVERVAL OP DE VIDEOTHEEK

Om half twaalf vanochtend was ondergetekende even in de videotheek aan de Claremaheerd om poolshoogte te nemen. Zie het blogbericht van gisteravond over de overval die er heeft plaatsgevonden. Een medewerker en de eigenaresse van de zaak waren aanwezig. "Ja, we zijn wel aangeslagen, het is het zoveelste incident hier." Hoe ging de dader te werk? "Hij trok in de hal een bivakmuts over z'n hoofd en liep naar binnen. Direct bij de ingang boog hij over de vriezer heen en trok een partij krasloten die op de toonbank stonden naar zich toe en ging er mee vandoor." U ziet de vriezer op de foto en daar achter het gedeelte van de toonbank waar de krasloten stonden opgesteld. Er zijn videobeelden van de overvaller, ondergetekende zag een vrij grote man met een zonnebril op en met een bijzondere zwart/grijze jas aan. De man liep op gymschoenen. "Het feit dat hij groot is en lange armen heeft, maakte dat hij bij de krasloten kon komen." Komen de beelden ook op You-Tube? "Dat is aan de Officier van Justitie."

De eigenaresse en de aanwezige medewerker, beiden volwassenen, zijn blij dat de dader geen wapen bij zich droeg:" Gelukkig niet. We hebben het plan opgevat om in het vervolg hier zelf maar te gaan staan als het avond is, als je jong bent en je maakt zoiets mee is dat verschrikkelijk."

Waar voorgaande overvallen/incidenten door getinte personen zijn gepleegd, was het nu een blonde blanke man die ongewenst binnendrong. Hij nam honderden krasloten mee maar of hij daar een prijs mee wint is maar sterk de vraag: "De loten zijn gemerkt, het maakt niet uit of je ze in Groningen inlevert of elders in het land, ze zijn waardeloos."
Het bevestigd het beeld van een klungelige en onnozele overvaller. Iemand die de aanwezige medewerkers gisteravond de stuipen op het lijf heeft gejaagd, een dief met een bivakmuts op maakt bepaald geen veilige indruk. De man vluchtte zoals gemeld via de Munsterheerd het doolhof Beijum in.

Hij heeft gisteravond, vannacht of vanmorgen honderden krasloten open gekrabd. Loten die niks meer waard zijn. Wel heeft hij angst gezaaid in de videotheek te Beijum. "Ik denk dat ik hier 's avonds maar met een waakhond ga zitten."
Een medewerkster die gisteravond dienst had in de videotheek en de overval zag gebeuren aan het woord op Rtv-Noord. Er is voor een bedrag van ca 1200 euro aan loten gestolen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mischien is het idd wel idee om een hond aan te schaffen die cht bij dit soort incidenten de man overmeesterd en plat houd zodat jullie kunnen bellen

Anoniem zei

Inderdaad een zielige sukkel die geen idee heeft van wat hij aanricht .