zaterdag 5 januari 2013

SOMS OVERLAST BIJ WINKELCENTRUM BEIJUM

Af en toe zie ik een politieauto richting Winkelcentrum Beijum rijden. M'n eerste gedachte is dan steevast: er wordt iemand opgepakt i.v.m. winkeldiefstal. Wel eens gezien, en de lezer misschien ook wel eens, een heer of dame die tussen twee agenten in naar een politieauto loopt en instapt. Maar de sterke arm komt niet alleen omdat er een dief is betrapt. Soms komt de politie ook opdraven i.v.m. overlast. Zoals gisteravond tegen tien voor tien.

Handig om als je het weekend moet werken je op vrijdagavond boodschappen kunt doen bij de AH. Zoals gisteravond. Wat kun je in alle rust je boodschappen uitzoeken en praktisch direct afrekenen bij de kassa. Maar wat is dat ineens? De cassière wist ook niet wat ze zag en ze keek verbaast op: er reed met donderend geraas een motor door de promenade. Wat een aandachttrekkerij! Bij het verlaten van het pand kwam de politieauto aangereden.

Toch maar even een foto maken en meelopen. Zou het iets met de motorrijder te maken hebben? Uw blogger liep een twintig tal meters achter de agenten aan. Ze liepen de hele promenade door en hielden direct na het betreden van Plein West halt. Er stonden een zestal jongeren in een kringetje. Het bonnenboekje werd getrokken, ik hoorde de term 'overlast' vallen en er werd wat gediscussieerd. Geen moment om een foto te maken. Ondergetekende liep door de promenade terug naar de parkeerplaats en hoorde een medewerker zeggen: "Ja, we hebben hier 's avonds wel eens overlast."

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Juist wel een foto. Gewoon met de bek erop !Ben wel nieuwsgierig waar die discussie in godsnaam nog over moest gaan ? !

Kontel zei

Ja van die irritante jongeren van 15/16 grote bek. En springen zomaar bij je op de fiets. Beijum wordt weer net zo als een paar jaar geleden....jammer!