donderdag 24 januari 2013

VAN BEWEEGTUIN NAAR BUITENFITNESS BEIJUM

(Ingezonden)
Werkgroep Buitenfitness Beijum geïnstalleerd 
Foto van hier.
Beijum – Op maandagmiddag 14 januari is de werkgroep Buitenfitness Beijum geïnstalleerd. In de werkgroep zitten zes mensen, waaronder initiatiefneemster Anne Bekkema. De werkgroep heeft zich tot doel gesteld om het draagvlak in de wijk voor dit burgerinitiatief in kaart te brengen, cofinanciering te onderzoeken en het plan op diverse punten nader te onderbouwen.

“Van het woord ‘beweegtuin’ zijn we afgestapt,” legt Bekkema uit, “omdat dit alleen voor ouderen zou zijn. We willen juist een plek realiseren waar iedereen, zoals jongeren, huismannen en -vrouwen en hardlopers aan hun gezondheid en fitheid kunnen werken. Dan is ‘buitenfitness’ het best passende woord.” In de komende weken zal de werkgroep met deskundigen om tafel om het plan te perfectioneren en een draagvlakonderzoek voor te bereiden.
Plan
Sinds 2006 is buitenfitness in opkomst in Nederland. Het idee van ongeorganiseerd en informeel buitensporten is afkomstig uit Azië en Zuid-Europa en is doorvertaald naar de Nederlandse situatie. Het plan van de werkgroep betreft een onderhoudsarm actief parcours met twaalf verschillende apparaten die vandalismeproef zijn, een balanceerparcours en daarbij twee jeu de boulesbanen.

Beijum is een jonge wijk met meer dan 13.000 inwoners.

3 opmerkingen:

ralph zei

Wat er nooit klopt in dit soort tekeningen is dat ieder toestel bezet is. Binnen een paar maanden zal het het grootste deel van de week ijzingwekkend stil zijn in de beweegtuin. Noem me een pessimist met dit soort dingen maar dit is echt weggegooid geld.

Anoniem zei

Zelf vind ik het een zeer sympathiek plan. We moeten wat wennen aan het idee, misschien. Laten we het beloofde draagvlakonderzoek afwachten voordat we dit idee afschieten. Niet iedereen hoeft er te gaan sporten, als er maar goed gebruik van wordt gemaakt.

Anoniem zei

Hierbij toch wel een negatieve reactie mijnerzijds, maar ik vermoed dat er weinig draagvlak voor is. Er is ooit door de gemmente onderzoek gedaan in de noordelijke wijken naar meer bewegen. De wijk Beijum springt er niet bepaald positief uit wat sportiviteit betreft, helaas.
Jan Bakker