zaterdag 12 januari 2013

EEN SCHAATSBAAN IN WORDING?

Een buurtbewoner tipte: "Hé, maak er even een foto van, prachtig natuurijs, ongevaarlijk want niet diep en zo wordt het gebied ook nog eens gebruikt." Vanmiddag ging ik even kijken en het moet gezegd, mooi natuurijs in wording. Op het ogenblik een dun laagje, maar zo glad als een spiegel. En wat kun je mooi rondjes schaatsen om het 'eilandje' heen. Nog een paar nachten stevige vorst en....
Waar dit is? Zie foto. Het Innersdijkgebied, vlakbij Plein Oost. Of het de komende tijd echt een ijsbaan wordt, weet ik niet. Maar zo ja, dan is het ongetwijfeld de veiligste ijsplek van Beijum. Hoe diep zal het zijn? Tien, vijftien centimeter? Kom op Koning Winter, doe eens datgene wat je behoort te doen! Vorst?! Help mee om dit interim-natuurgebied een mooie winterse invulling te geven.

2 opmerkingen:

Alie zei

1 klein probleempje: gebied is hermetisch afgesloten door charmante hekken en schuttingen. Een oproep om hier te komen schaatsen is dus meteen een oproep tot vandalisme, er moet dus op zn minst 1 hek kapot om er in te komen. Of is de gemeente of wie dan ook zo goed om het tijdelijk open te stellen? Mij lijkt het geweldig, en omdat het zo ondiep is, ook nog eens snel te beschaatsen.. kom maar op dus!

Anoniem zei

ik vermoed dat het hek morgen openstaat voor het publiek.

have fun :)

Ben Z