zaterdag 5 januari 2013

HET MONTESSORI-GEBIED IS EINDELIJK KLAAR..

Een kleine 'inspectie' over Het Dijkrijk, de avonturenspeelplaats van Montessorischool De Dijk, leerde afgelopen donderdagmiddag dat de speelplaats de jaarwisseling goed heeft doorstaan. I.t.t. de laatste zomervakantie, waarin de nodige vernielingen zijn aangericht, lag het plein er goed bij. Ondergetekende bespeurde geen vernielingen. En dat is niet verkeerd. Op dezelfde middag zag hij medewerkers van een of ander bedrijf aan de zijkant van de nieuwe huizenrij hekken plaatsen. Even verderop zag hij dat dit achter de huizen ook geschiedde. Uw blogger moest even terug denken aan de weerstand die het omgevingsplan enkele jaren geleden bij omwonenden opriep. Het zou allemaal vreselijk worden, te weinig parkeerplaatsen en onveilige situaties i.v.m. wandelgangen rond de nieuw te bouwen huizen. Het blijkt maar weer, mensen kunnen op wegen die naar een bepaald doel leiden de nodige beren leggen. Er zijn parkeerplaatsen te over en hekken sluiten de gangen rond de huizen af.
Het hele Montessorigebied is nu klaar. Fysiek ziet het er wat mij betreft allemaal pico bello uit, meningen daarover kunnen vanzelfsprekend verschillen. Feest. Zou je denken. Maar. Doemen er donkere wolken op aan de Montessori-horizon? Het zou toch te gek voor woorden zijn als de school zou gaan sluiten omdat er gefuseerd moet worden met De Doefmat? Heb je de boel eindelijk helemaal op orde, krijg je dat. Maar er is nog een dreiging.

Ondergetekende vraagt zich hardop af of de recente actie vanuit enkele ouders van De Dijk richting het schoolbestuur wel zo'n handige en solidaire zet is geweest. Zie het blogbericht van 21 december j.l. Er staat een prachtige nieuwe school. Het hele gebied rondom de school is opgekrikt. Het zou toch jammer zijn als oude spoken hier nu weer tot leven zouden worden geroepen? Conflicten, richtingenstrijd, emotionele taferelen. Een jaar of acht geleden was dat.  Gedoe. Wenselijker zou zijn om nu als ouders mét de schoolleiding een solidaire toekomstplan uit te stippelen i.p.v. de strijdbijl op te graven en tegen over elkaar te gaan staan. Dat er dreiging is vanuit O2G2 richting Montessori-onderwijs in Beijum is een feit. Maar juist daarom zouden ouders en schoolleiding eendrachtig moeten samenwerken en transparant moeten communiceren om deze dreiging samen het hoofd te bieden.

1 opmerking:

Appie zei

Mooi stukkie Beijum geworden