dinsdag 15 januari 2013

VIDEOTHEEK OVERVALLEN

Omstreeks 21.00 is de videotheek aan de Claremaheerd overvallen. Vanavond kwam dit bericht via What's app binnen: De videotheek is weer eens overvallen. Naar verluidt graaide een met bivakmuts getooide overvaller een partij krasloten van de balie. Dit is nu de 3e videotheek in Groningen in korte tijd die is overvallen. Waarschijnlijk dezelfde dader. Lange vent met blond haar. Gevlucht richting Munsterheerd. Ondergetekende ontving het bericht al rijdend naar Groningen. In Beijum aangekomen, tegen 22.45 uur, maakte hij bovenstaande foto van de videotheek. In het naastgelegen Café Biljart de vraag gesteld wat er aan de hand was. Iemand die liever onbekend wil blijven: "Omstreeks 21 uur stond een lange vent met blond haar voor de videotheek, hij deed z'n bivakmuts op, ging naar binnen, graaide krasloten weg en rende keihard weg. Erg vervelend, er stonden twee jonge meiden achter de balie die zich rot geschrokken zijn. En weet je wat zo erg is? De medewerkers van de videotheek hebben vaak last van hangjongeren voor de deur. Door de kou staan die er nu niet of amper, krijg je dit."

In het café werd ook een beetje lacherig over de overval gedaan:" Dan ben je toch niet goed wijs als je een bivakmuts opdoet en krasloten gaat stelen?"

Een videotheek aan de Claremaheerd in de wijk Beijum is dinsdagavond overvallen. Bij de overval zijn geen mensen gewond geraakt.
De overval vond rond 21.00 uur plaats. Een nog onbekende man stapte de winkel binnen en wist een partij krasloten weg te grissen. De man droeg tijdens de overval een bivakmuts. Na de overval vluchtte de dader in de richting van de Munsterheerd.
De politie is direct een onderzoek begonnen, maar heeft nog niemand aan kunnen houden. De medewerkers die aan het werk waren in de videotheek zijn erg geschrokken en zijn opgevangen.
De overval in Beijum is de vierde overval op een videotheek in een maand tijd in de stad. Begin januari werd een videotheek aan de Nieuwe Ebbingestraat overvallen. Eerder gebeurde dat al bij een andere videotheek in de Nieuwe Ebbingestraat en aan de Westerhaven. www.oogtv.nl

Geen opmerkingen: