zaterdag 5 januari 2013

DON'T GIVE A SHIT?

Het is een populaire Engelse manier om te verkondigen dat je echt helemaal schijt hebt aan de mening of overtuiging van andere mensen. I dont's give a shit. Flikker op, rot op, het maakt me niet uit dat je bestaat en wat je van mij of iets vind. Opzouten. Zo zou je het naar het Nederlands kunnen vertalen.

 Dit bordje fotografeerde ondergetekende onlangs ergens in de Godekenheerd. Hij is de Engelse taal goed machtig, maar toch snapt hij de tekst niet helemaal. Een beschaafd kijkende dame die verkondigt dat het haar verbaast dat ze ergens schijt aan heeft. Zal het een vorm van humor uit de Engelse cultuur zijn? Het lijkt een tegenstrijdige zin, verbazing, amazing, geeft een vorm van betrokkenheid weer. Maar dat is weer niet te rijmen met 'I don't give a shit' dat er achter aan komt.  Het bordje komt wat koket over, zie mij, ik zeg wat ik wil en het dondert me niet wat jij er van vindt. Ook weer zo tegenstrijdig, als het totaal niet relevant is wat de omgeving er van vindt, waarom moet de boodschap dan toch richting dezelfde omgeving middels een bordje met tekst wereldkundig worden gemaakt?
Het interesseert me verder tot m'n eigen verbazing geen mallemoer wat de lezer van dit blogbericht vindt. Als u dat allemaal maar even wil weten. Want onverschilligheid is geen privé aangelegenheid, dat deel je gewoon heel sociaal met je omgeving.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is ook nog een hele vriendelijke manier om te zeggen dat je diegene met rust moet laten ;)

Anoniem zei

Exact wat voorgaande reageert. Overigens een vreemde gewaarwording zo'n flitsende man plots op je stoep.. daar zijn er al zo weinig van en dan neemt hij niet eens de moeite om even van zijn fiets te stappen en netjes aan te bellen, over desillusie en zo...

Anoniem zei

Zo'n mededeling zegt in principe dat je totaal a-sociaal bent en voor de eigen veiligheid lijkt me het beter om verre van dit soort 'lieden' te blijven. En inderdaad, Johan, scherp opgemerkt, waarom moet zo'n type dat schriftelijk mededelen.
Jan Bakker

Anoniem zei

@Anoniem 11:53. Wil je nou met rust gelaten worden of moet hij bij je aanbellen