maandag 21 januari 2013

OP WEG DOOR DE SNEEUW

Zoals de meeste automobilisten had ondergetekende vanochtend ook de nodige moeite om met de auto de woonheerd en wijk uit te komen. De kunst is om met de auto in het reeds ingesleten bandenspoor van de voorgangers te blijven, niks zo verraderlijk als mul sneeuw waar je in terecht kan komen en een stuurcorrectie met alle fatale gevolgen van dien. Op de Emingaheerd zit amper een halve meter tussen de eigen auto en het tegemoet komende verkeer. En wat was dat? Buslijn 6? Maar die neemt toch nooit deze route, die gaat toch uitsluitend via de noordelijke wijkring? Zie foto linksonder. Daarboven de knik in de wijkring, oppassen om hier niet de bocht uit te vliegen. Op de bovenste grote foto zag u de verkeerssituatie rond het kruispunt Beijum Zuid vanochtend.

Heel mooi dat het licht daar op groen stond maar doorrijden was er niet bij. Het verkeer op de Beneluxweg stond muurvast, gelukkig loste zich dat na een paar minuten op, beter gezegd, verkeer op de genoemde weg ging op een gegeven moment wél voor rood stoppen zodat er vanuit Beijum en de Hunze doorgereden kon worden. Op de rechter foto, onder, ziet u de beruchte zuidelijke ringweg. Ondergetekende hield de nodige afstand in acht want geen winterbanden. Het verkeer reed stapvoets door. Opmerkelijk was dat op het moment van fotograferen er amper verkeer uit de tegenovergestelde richting kwam. Over het Julianaplein naar links, de A28 op, liet ondergetekende al rijdend de camera maar met rust. Oppassen geblazen.
De winter is nu echt in het land. Leuk om een auto te hebben, maar helemaal zonder risico is het niet om met dit weer de weg op te gaan.

Geen opmerkingen: