woensdag 30 januari 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (24)

Ze zijn weer aan het werk. Die conclusie is gerechtvaardigd na het nemen en bekijken van deze foto's, vanmiddag gemaakt. Minstens vijf weken achtereen zijn geen menselijke werkzaamheden waargenomen rond ons aller kruispunt Beijum Zuid. Dat wil niet zeggen dat er helemaal niks gebeurde, materiaal kan ook uit 'zichzelf' werken, inklinken genaamd. Van RingGroningen/OostelijkeRingweg.nl, en waarschijnlijk al eerder gepubliceerd: De zand- en grondlichamen voor het toekomstige viaduct zijn nagenoeg ingeklonken. Deze liggen direct naast de tijdelijke weg. De bouw van de zogenaamde dekconstructie van het viaduct  - direct naast de Oostelijke Ringweg - is in volle gang. Binnenkort starten de heiwerkzaamheden voor de landhoofden (ondersteuningsconstructies) van het viaduct. De verwachting is dat in juni 2013 de de kconstructie in één keer op zijn plaats gehesen kan worden. Met de communicatiemedewerkster Oostelijke Ringweg van de provincie Groningen, Marie-Lou Gregoire, heeft ondergetekende afgesproken regelmatig een video- of fotoverslag van de ontwikkelingen rond het kruispunt te maken, mits hij met helm en bril het bouwterrein opgaat. En dat gaat natuurlijk lukken. Op de foto rechtsonder, allemaal groter te klikken, ziet u dat de voorbereidingen bij het kruispunt Kardinge ook in volle gang zijn. Bovenste foto, de bult zand vlak naast het Heerdenpad. 

Over een half jaar zal de situatie er hier heel anders uitzien dan nu het geval is, er komen interessante veranderingen aan bij de hoofd-auto-poort van Beijum. Blijf de ontwikkelingen via Beijumnieuws volgen.
Naschrift: Alle vier de foto's zijn binnen het kwartier gemaakt. Wat opvalt is dat de lucht boven Kardinge helemaal blauw was en boven het kruispunt Beijum-Zuid helemaal bedekt.

Geen opmerkingen: