vrijdag 4 januari 2013

EEN DRIEDUBBELE VEILIGE OVERSTEEK

Gistermiddag liep dit gezelschap via het Groene Hart van de wijk via de veilige oversteek bij de Beijumkorf richting Winkelcentrum Beijum. Als ik me goed herinner liep er een begeleidster van kinderdagverblijf De Mallemolen mee in de stoet. Het geheel maakte een vredige en vrolijke indruk. Het is nogal een verantwoording om andermans kinderen te begeleiden, vooral als ze over straten en kruispunten gaan. Daarom allemaal een groen hesje aangetrokken, ook al is het klaarlichte dag. Als begeleiding laat je je ook niet onbetuigd, beiden daarom een oranje hesje aangetrokken, zie foto. Om het helemaal veilig te maken neem je ook nog eens de veilig gemaakte oversteek over de wijkring.

Het is kerstvakantie en de oversteek is eigenlijk aangelegd voor schoolgaande kinderen van de Beijumkorf. Maar het komt ook als er geen school is mooi te pas. Je moet toch als automobilist (kleuren)blind zijn als je ze niet de weg over ziet steken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Johan .
Ik ben van mening dat de oversteek situatie er niet veel veiliger op is geworden .
Het probleem zit hem in de grote variatie van allerlei kleuren en waarschuwingen ,tel voor de grap maar eens hoeveel verschillende kleuren zich in de straal van de oversteekplaats bevinden ,hierdoor zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer en in dit geval de kinderen die veelal verstopt staan achter de dikke buis die er uit ziet als een lolli en die hen dan moeten beschermen tegen een verwarde automobilist .
naar mijn mening vallen de kinderen juist minder op en zie je vaak te laat dat er iemand staat die wil oversteken . noem mij maar gek maar ik denk dat ik niet de enigste ben die het zo ziet .