zaterdag 12 januari 2013

IK HEB EEN HEEL LIEF BAASJE

Een serie 'Honden in Beijum' zou zomaar kunnen, je komt hier de mooiste exemplaren tegen. Zoals deze goedzak, zie foto, zaterdagmiddag gezien voor Winkelcentrum Beijum. Goedige en trouwe ogen, ze zeggen a.h.w.: 'Toe maar hoor mijnheer, maak maar even een foto als jij dat leuk vindt.' Ja, hondje met winter-outfit ik vind je inderdaad leuk, bedankt dat ik een foto van je mocht maken. Nog een vraag, vind je het prettig om het kledingstuk dat je aan hebt te dragen? Of is het omdat je baasje dat wil? Het rood van de riem komt wel mooi terug in je hondenpakje.

Het beestje zei vanzelfsprekend niks terug toen ik bovenstaande vlak na het nemen van de foto dacht. Maar het keek me wel begripvol aan. Een hond is onvoorwaardelijk loyaal aan z'n baasje. Dat zo'n kledingstuk het beestje de kans ontneemt om lichaamswarmte tijdens vorst zelf te reguleren, dat neemt ie voor lief. De hond gunt z'n baasje z'n of haar 'goedige' insteek.

Het schijnt beter te zijn om eenden tijdens vorst geen stukjes brood te voeren. En als ondergetekende met ijskoude handen thuiskomt dat houdt hij ze niet onder de warme kraan, nee onder de koude kraan worden ze gauwer warm. Soms is min keer min (-x-) namens plus. Koud keer koud kan warmer zijn dan koud keer warm. Snapt u het nog? Het wordt een beetje Hogeschool zo. Om maar af te ronden, het apenpakje hoeft voor het hondje niet zo. Maar het oog en de gemoedsrust van het baasje willen ook wat.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke foto van de hond met jasje aan. Mag je best wat vaker doen, aandacht besteden aan de dieren in de omgeving. En gelukkig gebeurt dat ook op deze nieuws-site. Overigens mijn vorige hond had met deze temperaturen ook altijd een jasje aan, vond hij best fijn.
Jan Bakker

Anoniem zei

let ook even op de peuken voor de deur

Anoniem zei

Wat een lief , invoelend berichtje .
Zegt veel over de reageerder die het over de peuken heeft .

Anoniem zei

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_304-Lichaamstaal-van-de-hond..php

recht aan kijken hou daar mee op, ik ben de baas.
oren naar achteren en opzij ik maak me zorgen