maandag 7 januari 2013

(DEUR)STICKERS IN BEIJUM


We beleven de digitale tijden, dames en heren. Een groot gedeelte van de hedendaagse communicatie gaat tegenwoordig via het internet. Ik hoef het u niet te vertellen, wie twittert er niet, en wie heeft geen Hyves of Facebook-account?  Gaan we iets doorbellen? Kan. Maar waarom niet even mailen of Whats-appen? Gelukkig zijn er ook nog ouderwetse manieren om iets iets over te brengen. Bekijk deze stickers, die her en der in de wijk verspreid achter deuren en ramen hangen. Handig. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat sommige stickers iets teveel eer voor sommige individuen in zich meedragen. Een sticker of zelfklever is een stuk papier of plastic dat langs één zijde klevend is en meestal langs de andere niet-klevende zijde een bepaalde tekst of afbeelding heeft. Stickers komen voor in verschillende vormen, beeltenissen en groottes. In de jaren '60 van de twintigste eeuw werden voor het eerst hoogwaardige kleefmiddelen op een goedkope manier geproduceerd. Tegen het eind van dat decennium ontstond dan de sticker. Door de veelheid aan mogelijke toepassingen, nam het gebruik ervan snel toe en reeds in de loop van de jaren '70 werd de sticker gemeengoed. Vanaf de jaren '80 werden stickers voor het eerst een communicatiemiddel waarmee militanten of kunstenaars hun boodschap wilden overbrengen. Stickers worden vaak gebruikt wanneer een voorwerp verduidelijking behoeft. Ze kunnen bijvoorbeeld een bepaalde merknaam tonen om te verduidelijken dat een bepaald product van een bepaald bedrijf komt. Zo wordt fruit vaak gemerkt met een sticker. Ook worden stickers gebruikt om de steun van de klever te tonen voor een bepaald iemand, doel of overtuiging. Stickers kunnen ook dienen ter versiering. Zo worden ze soms gekleefd opbrooddozen, kinderkamermuren, papier, kleding, kastjes en laptops. Sommige mensen verzamelen ook stickers en ruilen ze met vrienden of andere verzamelaars.

9 opmerkingen:

Bianca Gr zei

Hihi, waar kun je die bovenste aanvragen?

Anoniem zei

Waren dat de stickers die je kon aanvragen?

Kees Huizenga zei

1. Ik heb in november en december 2012 geen BOB-krant ontvangen. Op mijn brievenbus staat een ja/nee sticker. Dus wel huis-aan-huis-bladen gewenst.

Kennelijk kon/kan de bezorger (m/v) van de BOBWAARHEID niet goed lezen.


2. Op de website van de BOB staat dat men behoefte heeft aan nieuwe bezorgers van de "wijkkrant".


3. Binnenkort heeft de BOB een besloten (!) Nieuwjaarsreceptie voor een beperkte groep genodigden met introducees (vrouwen) of introducés (mannen). Het is wederom "ons kent ons" en "ons fêteert ons". Uiteraard staat hierover niets in de BOB-krant van december 2012!!!

De datum zal ik spoedig gaan vermelden.

In ieder geval is het geen openbare/publieke bijeenkomst, ondanks het openbare karakter van de BOB. De SDC Noorddijk is hierbij gewaarschuwd en geïnformeerd. Geen introverte vriendjespolitiek a.u.b.! Zie verder § 1 van de Gedragscode voor ambtenaren...

Kees Huizenga zei

Op donderdag 10 januari 2013 is er vanaf 19:30 uur in De Kleihorn een "Nieuwjaarsinloop" van de BOB.

In citeer de uitnodiging:

"Voor wie: al onze leden, vrijwilligers en relaties (introducees welkom)"

Met andere woorden: oud-vrijwilligers en alle andere wijkbewoners zijn niet uitgenodigd.

De saillante vraag is welke vitale "relaties" de BOB heeft. Zijn dit de ondernemers van Beijum van het Winkelcentrum Beijum? Het medisch veld van het Gezondheidscentrum Beijum (inclusief Fysiotherapie Beijum en de Kringapotheek Beijum), Innersdijk, het CJG, de BIB, Het Trefpunt, de Boerderijum Beijum, de Wiershoeck, de Sporthal Beijum met zijn vele sportverenigingen, STIP Beijum, STIEL Beijum, het meldpunt WMO Beijum, de Openbare Bibliotheek, de Buitenschoolse Opvang (BSO), de Vensterscholen, de grote woningcorporaties van Beijum, de wijkagenten, de MJD Beijum (inclusief de jongerenwerkers), de heerdcomités, etc.???

Vorig jaar januari kwamen er zo weinig personen naar de Nieuwjaarsinloop, dat de BOB heeft overwogen om geen receptie meer te gaan houden. Dit geeft aan dat de BOB in een zeer geïsoleerde positie verkeert. De BOB heeft kenbaar geen goede relaties met "het maatschappelijk middenveld van Beijum". Dieptriest, maar wel de barre werkelijkheid...

Zijn de buren van De Hunze/Van Starkenborgh, Ulgersmaborg/Oosterhoogebrug (Brugborg), de Korrewegwijk en Lewenborg (De Scheepsraad) uitgenodigd?

Zijn de leden van het NLA-wijkteam Beijum uitgenodigd? Zo ja, waarom staat dat niet in de uitnodiging van de BOB?

Anoniem zei

Is dhr Huizenga uit zn winterslaap ontwaakt? Die stickers of de BOB, wie houdt zich daar nou mee ebzig en er gaat toch geen hond naar die inloop. Noninformatie

Kees Huizenga zei

Beste anoniem (waarom zo schalks verborgen?),

De BOB krijgt per jaar meer dan 20.000 euro aan subsidie van de dienst OCSW. Het gaat om de besteding van publiek geld! Om gemeentelijk toezicht.

Een wijkorganisatie dient openbaar te zijn. En transparant.

Het feit dat deze Nieuwjaarsinloop deze keer niet in de BOB-krant staat vermeld (en ook niet op de website van de BOB) is een prachtig voorbeeld van slechte wijkcommunicatie. In strijd met de Algemene Subsidieverordening (ASV) van de dienst OCSW.

Het is dus geen non-informatie!

Dat "geen hond" naar deze BOB-inloop gaat, is een reden te meer om zich te verbazen over die verspilling van 20.000 euro aan OCSW-subsidie. Dan zwijg ik nog over die verspilling van NLA-gelden inzake die donkergroene NLA-hekken langs de wijkring (een hebbedingetje van de BOB). Dan gaat het om enkele eurotonnen!!!

Anoniem zei

Maak u niet druk daar gaat geen normaal mens naar toe

Kees Huizenga zei

Ik heb toch maar even de Beijumkrant van december 2011 geraadpleegd. Op pagina 1, onderaan, staat een grote aankondiging van de Nieuwjaarsinloop van de BOB.

Ik citeer:

"Vrijdag 6 januari (2012, KBH):

Nieuwjaarsbijeenkomst BOB"

Onderaan staat:

"De toegang is gratis evenals een deel van de consumpties.
Iedere bewoner - lid of geen lid van de BOB - is welkom." Einde citaat.

Ik heb me laten vertellen dat er toen enorm veel gezopen is.

Dit jaar is er een besloten bijeenkomst. Een zeer opmerkelijke gang van zaken, aangezien de BOB statutair gezien een publiek karakter heeft. De vraag is of de dienst OCSW en de SDC Noorddijk deze onrechtmatige gang van zaken kunnen gedogen of accepteren. De BOB is er voor de bevordering van de leefbaarheid in Beijum. Dit is een publieke doelstelling. Toch?

Ik overweeg om de wethouder van Welzijn hierover te informeren. Nee, ik weet het zeker. Ik ga het doen. Aanstaande donderdag.

Kees Huizenga zei

Afgelopen donderdag is wethouder Jannie Visscher van Welzijn en Cultuurverandering geïnformeerd. Ik gaf haar een tip en deed een bestuurlijk verzoek.
Vrijdag jl. wethouder Jan Seton van Stadsbeheer en Cultuurverandering.

De SDC Noorddijk en de directiesecretaris van de Dienst OCSW zijn donderdag jl. ook op de hoogte gesteld.

Verder: info@groningen.nl