zondag 13 januari 2013

NIKS AAN DE HAND

Ja, direct maar een geruststellende kop boven dit blogbericht. Terwijl ik vanochtend omstreeks half elf wel degelijk dacht dat hier, hoek wijkring/ingang Fossemaheerd, wat vervelends gebeurd was. Is het gek dat je dat denkt, als je een bos rozen langs de weg ziet liggen en een paar meter verderop een politie-auto ziet staan? De bloemen riepen associaties op met berm-monumentjes, u weet wel, de hartverscheurende uitingen van nabestaanden langs de weg als een geliefde door een verkeersongeluk het leven heeft gelaten. Maar nee, hier heeft gelukkig geen ongeluk plaatsgevonden, iemand vond het klaarblijkelijk nodig om een (afgedankte?) bos rozen in plastiek op het trottoir neer te leggen. Het komt wat macaber over, maar dat kan aan mij liggen.
Toch maar even aan de agenten in het busje gevraagd of er wat aan de hand was. Nee, aldus een van hen, we staan hier gewoon te kijken wat voor verkeer er zoal langs komt.

Thuisgekomen zag ik op sociale media dat een grijze auto vanuit de Oosterparkwijk al botsend en rammend door de stad was getrokken, een spoor van vernieling achterlatend. Hoogstwaarschijnlijk stond de politie daarom verdekt opgesteld bij de eerste zijingang in Beijum. De politie Groningen is op zoek naar een automobilist die deze zondagochtend in een grijze Renault Megane door de stad Groningen rijdt. De automobilist heeft al voor een flinke ravage gezorgd door meerdere auto's te rammen. Ook verkeersborden en een flitspaal waren niet veilig.
Alle schade is op de Turfsingel in Groningen. Volgens de laatste berichten is de grijze Renault Megane richting de Oosterparkwijk gereden. De politie roept mensen die de auto denken te zien met het alarmnummer 112 te bellen. www.dvhn.nl

Geen opmerkingen: