maandag 28 januari 2013

MAANDAGOCHTEND (147)

Ondergetekende zal de lezer niet teveel vermoeien met z'n eigen griepproces, de meeste mensen hebben er wel eens last van gehad en kunnen zich er wel iets bij voorstellen. Zie bericht van afgelopen zaterdag. Het was een vreemd weekend, alleen maar binnen verblijven en naar schatting  80% van de tijd slapen. Niks eten en sloten thee met citroen drinken. Beijum bestond niet en vaag kreeg ondergetekende gisteren door dat het dooide. Langzamerhand voegt uw blogger zich gelukkig weer tot het rijk der (actieve) levenden. Wat een geruststellende gevoel dat de levenskrachten weer in het lichaam terugkeren.
Er zitten eigenlijk louter voordelen aan een paar dagen grieperig zijn. Je staat er niet dagelijks bij stil, maar wat een onschatbare waarde: gezond zijn. Dat realiseer je je dan maar weer. En als je het helemaal positief en optimistisch wil bekijken, en waarom zou je dat niet, het blijkt dat af en toe ziek zijn heel gezond is.
Een mens is een wonderbaarlijk wezen met een ongelooflijk intelligent lijf dat niets liever wil dan leven. Alles wat zich in ons lichaam manifesteert aan ziekten is een gevolg van deze overlevingsdrang en dus per definitie zinvol. Door stress worden we bevattelijk voor allerlei ziekten omdat het de biochemische processen in ons lichaam ontregelt. Ziekte is de meest slimme manier om die ontregeling op te ruimen. Lees hier.
Nog meer voordelen? Je valt af, je zweet je afvalstoffen uit je lijf en last but no least, je kunt je hele omgeving aansturen op het gebied van kopjes thee op bed brengen of een beetje appelmoes om te kijken of je dat binnenboord kunt houden. Een beetje ziektewinst is niet verkeerd.

Er zijn lezers die ondergetekende inseinen dat hij in z'n wekelijks 'Maandagochtend' een beetje domineeachtige neigingen begint te vertonen. Niet dat daar klachten over binnenkomen, wat trouwens all in the game zou zijn, de meeste mensen vinden de maandagochtendpreek eerder redelijk vermakelijk en/of leerzaam. De preek van deze week dan maar? Ja, die ligt voor de hand: gezondheid is het allerbelangrijkste bezit van de mens. Maar dan niet zoals dat opgaat bij de schijnheilige zorgverzekeraar Menzis, die presteert het om met de slogan 'Uw gezondheid is voor Menzis het allerbelangrijkste' zieltjes te willen winnen.
Wat een banale en doorzichtige reclametruc van Menzis. 'Onze gezondheid' is helemaal niet belangrijk voor ze,  geld is het allerbelangrijkste in deze branche! En dus ook voor Menzis. Hoezo er ruim 100 medewerkers uit willen gooien en liegen dat 'uw gezondheid' het allerbelangrijkste is? Sterker nog, zonder zieken geen zorgverzekeraar(s) als Menzis, die moet(en) het per slot van rekening van zieke mensen hebben. Zonder zieken geen Menzis.

U merkt het, ondergetekende is aan de beterende hand. De blogberichten zullen langzamerhand weer op het WereldWijdeWeb verschijnen onder het motto ' Uw leesplezier is voor de beheerder van Beijumnieuws het allerbelangrijkste.' 
Ik wens u een gezonde week toe, eventueel met een gezond griepje erbij en het nodige relativeringsvermogen en knipogen.

4 opmerkingen:

Mark Sierksma zei

Beterschap!

Mark Sierksma zei

Beterschap!

Anoniem zei

Mooi !
Waar een griepje al niet goed voor kan zijn ....

Anoniem zei

Van harte beterschap, Johan. Het schijnt een zwak griepvirus te zijn, dus binnen een week sta je weer naast het bed. Wat extra vitaminen kan geen kwaad. en ook groene thee blijkt een krachtig 'geneesmiddel' te zijn om snel van de griep verlost te zijn.
Jan Bakker