woensdag 2 januari 2013

TERUG NAAR DE ORDE VAN ALLE DAG

Bij Winkelcentrum Beijum is niet meer te zien dat we net een jaarwisseling achter de rug hebben. De vuurbak is vandaag in alle vroegte opgehaald en de planken zijn weer voor de dure ramen verwijderd. Hier zijn geen foto's van, ondergetekende was net te laat.  Op Plein Oost stonden rond het middaguur de drie heren voor het kapot geknalde elektriciteitskastje die u op de foto kunt zien. Niet best, aldus de linker man op de foto, werkzaam bij een elektriciteitsbedrijf: "Dit is levensgevaarlijk, als er iemand gisteren of vandaag tegen aan was gelopen dan had die een opdonder gekregen en was het vuur van de kast afgespoten. Onverantwoord, we gaan dit eerst veilig stellen voordat we het gaan repareren." Het is eigenlijk de enige grote vernieling in Beijum, ik heb geen kapotte bushalte (glazen schuilhokje) in de wijk gezien. Op de linker foto is te zien dat overblijfselen van de jaarwisseling worden opgeruimd. Wat moet je er verder over schrijven?
Nog even terug naar de elektriciteit, er schijnen twee beheerders te zijn die over de stroomverdeling vanuit de kapot geknalde kast gaan. Iemand die de 'gewone' elektriciteit beheert en iemand die over de feestverlichting gaat. Gedoe, want laatstgenoemde moet eerst worden opgespoord. En dat brengt me nog één keer bij het feest rond de jaarwisseling op west. Dat schijnt nog aan een zijden draadje te hebben gehangen, of het al of niet door had kunnen gaan, jongerenwerker Anno Jager vertelde nog dat 's avonds de stroom was uitgevallen: "Ik kreeg er een hartverzakking van, ik dacht daar gaat het feest. Zonder licht en muziek was het een puinhoop geworden. Maar gelukkig, na heel wat heen en weer gebel kwam er iemand uit Delfzijl om de stroom er weer op te gooien."

Dankzij de inspanningen van de jongerenwerker, MJD en politie, en natuurlijk vooral de jongeren zelf is de jaarwisseling voor de derde keer op rij relatief succesvol verlopen. Wat mij betreft mag je nu spreken van een trend.  We gaan terug naar de orde van alle dag. Het jaar 2013 ligt voor ons.
Er zijn foto's ingezonden, bedankt daarvoor maar i.v.m. de intensieve berichtgeving van de afgelopen dagen kon ik die niet publiceren. Rechts nog wel een foto van een vreugdevuur.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

De grote veiligheidsvraag is waarom de politie of andere instanties niet onmiddellijk een veiligheidsvoorziening hebben getroffen of hebben laten uitvoeren rondom deze elektriciteitskast. Het is immers publieke gevaarzetting!!!

Rondom Plein Oost wonen veel kinderen, nietwaar?

Dit punt van aandacht kan onderdeel zijn van een veiligheidsevaluatie.

Klaas Vaak zei

Johan de beste wensen en een gezond 2013.
Je foto van de schakelkast met daarop enkele mensen geeft goed het beeld weer verwijzend naar je tekst, wat moeten we ermee?

Ik vond het ook een raar idee een open stroomkast, met of zonder stroom en redelijk veel kinderen die nieuwschierig kwamen kijken.