donderdag 3 januari 2013

ONTWIKKELINGEN WINKELPLEIN WEST (6)

Nee, de uitbreiding van de Lidl zal niet vanaf half januari beginnen, zoals eerder werd gemeld. Het lag wel in de planning om over twee weken los te gaan, maar door allerhande rompslomp en gedoe binnen ambtelijke molens gaat het allemaal toch wat langer duren.
Zo is er nog steeds geen overeenkomst tussen loempiaverkoper Vancong Duong en de gemeente Groningen. De Vietnamees moet nog een plek krijgen toegewezen waar hij met z´n handel/kar in alle tevredenheid verder kan gaan met het aan de man brengen van loempia´s.

Maar hoe zit het met de verhouding computerzaak en de Lidl? Er is tussen de eigenaar van de winkel en de de Duitse prijsbreker overeenkomst bereikt over het feit dat laatstgenoemde belanghebbende tijdens de verbouwing aan de rechter kant van de computerzaak een noodin- en uitgang krijgt. De inboedel/produkten van de pc-shop worden samen met de toonbank naar links in de zaak verplaatst, via het rechter gedeelte kunnen levensmiddelen bij de Lidl worden gehaald. Zie de  foto om er een beeld van te krijgen. De eigenaar van de computerzaak heeft een bedrag bedongen waardoor hij schadeloos zal worden gesteld. Dat is wel rond, echter vlak voor de jaarwisseling vertelde de computerman dat de verbouwing is uitgesteld. Er circuleert een gerucht dat het half maart zal gaan aanvangen, echter wat nog steeds moet gebeuren is dat Vancong Duong en de gemeente eruit moeten zien te komen.
Het kan allemaal nog wel even duren. Ondertussen maken sommige Beijumers zich zorgen over de nauwe doorgang die tussen de busbaan en het plein zal worden aangelegd (Tussen Aroen en Hoogenberg).

De oliebollenkraam is verdwenen en het gaat weer z'n gangetje op Plein West. Af en toe bekruipt me het gevoel dat de gemeente Groningen wel eens, net als al jaren op Plein Oost het geval is, steken gaat laten vallen op west. Hebben ze daar op het Zuiderdiep hun kop er wel goed bij, of wordt het weer een tekentafel-plein, net als Plein Oost? (Om de vijf jaar moet daar zo nodig een smak geld tegen aan worden gegooid om het weer eens op te kalefateren). Zie toch eens die fietsenrekken vol fietsen en de winkelkarren. Dat gedeelte zal bij de Lidl aan worden gebouwd. Dus de hele mik, karren en fietsen, zullen naar het plein moeten opschuiven. Dat geeft weer minder plek op de parkeerplaats. Elke donderdag moet straks de markt om de fietsen en karren-handel heen gebouwd worden. Wat een gekrioel zal dat worden.
Ondertussen staan er twee winkelpanden op hetzelfde plein leeg...

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Och ,het gaat zoals het gaat en dat is soms moeilijk te pruimen .
Vancong Duong en de gemeente doen me denken aan David en Goliath .
Jammer dat de geschiedenis zich steeds herhaalt .
Een totaal andere invalshoek zou ook wel eens fijn zijn .

Anoniem zei

Als Vancong Duong daar vast wil blijven kan hij ook een pand huren.
Een kraam is bedoeld om te verplaatsen.

Anoniem zei

Nederland op zn smalst.....

Anoniem zei

Fietsenzaak en pizzeria staan leeg

Anoniem zei

En aroens winkel hopelijk ook binnenkort! Meneer krijgt eindelijk wat hij verdient en zit vast!