dinsdag 8 januari 2013

WINTERPERIODE OP DE SCHOOLTUINEN

Het is deze weken doodstil op het Schooltuincomplex in het Groene Hart van Beijum. In het leslokaal gebeurt nog welk het een en ander maar buiten heerst de groeiloze maand januari. Links zieu u een berg zand dat binnenkort over de looppaden zal worden uitgesmeerd. Ergens in maart zullen de kindervoetjes meer massaal over de schooltuinen drentelen. Binnen worden op het ogenblik lessen voor het komende seizoen voorbereidt. Op de bovenste foto ziet u links een concept-schooltuintje, rechts op tafel staat een kruidentoren. Volgende week komen alle leraren van basisscholen in de stad die te maken hebben met de schooltuin naar Beijum. Ze zullen met de nodige informatie terug keren naar de school waar ze lesgeven.
Vanavond in de 'Oude Doos' een luchtfoto van NDE-er (Natuur en DuurzaamheidsEducatie) Ger van Dam. Hoe zag dit gebied er twintig jaar geleden uit?

De winterperiode, voor wat het waard is, duurt nog even. Maar deze periode herbergt een belofte in zich, een belofte dat het over dik twee maanden weer onherroepelijk voorjaar zal worden.

Geen opmerkingen: