woensdag 23 januari 2013

BEIJUM EN OMSTREKEN BY NIGHT (10)

Ondergetekende is vaak 's middags en 's avonds weg, meestal rijdt hij  via ring oost en ring zuid via het Julianaplein zuidwaarts. Overdag valt het niet zo op, maar 's avonds op de terugreis: wat een prachtig gezicht, dat nieuwe viaduct bij Lewenborg! Als het voorjaar wordt zal het hier helemaal af worden gemaakt (Deze foto is net voor de sneeuwval gemaakt):
In het voorjaar van 2013 wordt er ter hoogte van de nieuwe viaducten nieuwe groen aangebracht, op basis van een eerder vastgesteld groenplan. Zo vinden er ook nog afrondende werkzaamheden plaats op en rondom de nieuwe viaducten. Het hekwerk (volledig handwerk) op de viaducten is nog niet helemaal klaar. In de tussentijd  is er een noodleuning geplaatst en kan het verkeer (veilig) op dit stuk van de ovonde rijden.  Hiervoor is het voor een korte periode niet mogelijk om van Lewenborg naar Ulgersmaborg te rijden en vice versa. Zo gauw een definitieve datum bekend is, zullen we die melden.

'Rode' straatverlichting
Een oplettende automobilist zal het vast zijn opgevallen: enkele nieuwe lantaarnpalen hebben een roodachtig licht. Er deden al wat ‘wilde’ verhalen de ronde, maar we kunnen u geruststellen. De kleur van de lichten zijn diervriendelijk, in dit geval een speciaal licht voor de oversteek van vleermuizen die in Lewenborg ‘huizen’ en in Ulgersmaborg hun jachtgebied hebben. RingGroningen.nl

Geen opmerkingen: