dinsdag 22 januari 2013

LAAT ZE NIET LOPEN MAAR FIETSEN(Fietscertificaat)


Voor een  'normaal in Nederland geboren mens' valt het al niet mee om door de huidige sneeuw te fietsen. Maar er zijn ook allochtonen die er moeite mee hebben om tijdens 'gewoon' weer met de tweewieler over de paden en lanen te gaan. Fietsen is niet voor iedereen vanzelfsprekend, in andere landen op de wereld wordt het niet zoals hier met de paplepel ingegoten. Voor geboren Nederlanders is het een vanzelfsprekende zaak. Voor anderen is het een mijlpaal in het leven en is het reden voor een feestje als het eindelijk lukt. Yes, ik kan fietsen! (Ingezonden)

Laat ze niet Lopen maar Fietsen: Certificaten uitgereikt! 
Opnieuw hebben (drie) vrouwen in onze wijk  leren fietsen. U kunt ze dus met een stralende glimlach tegen komen op één van de fietspaden in onze wijk. De feestelijke afsluiting van de fietscursus is de uitreiking van het fiets-certificaat. Deze keer in het onderkomen van Jeugd en Gezin, één van de deelnemende wijk- organisaties in dit leuke en belangrijke project. De andere organisaties zijn Stiel, MJD en de Bron die voor de vrijwilligers zorgen.  Wij feliciteren Cassandra, Nada en Ashaar met het behalen van hun certificaat!

Nu drie vrouwen hun diploma hebben gekregen is er weer ruimte ontstaan voor nieuwe cursisten. De ervaring is dat twee keer per week fietsles in de praktijk goed werkt. Onze standaardtijden zijn op dinsdagmorgen vanaf 10 uur en op donderdagmiddag vanaf 14 uur. En we stoppen tijdig zodat moeders op tijd bij school of thuis kunnen zijn voor de kinderen. En in overleg zijn ook andere dagen en tijdstippen mogelijk. Aanmelding kan door even binnen te lopen bij één van de wijkorganisaties  of via de coördinator Henk Oostinga, mail henkoostinga@hetnet.nl, telefoon 0653161616.

Op de onderste foto staan Evalien Verschuren van Centrum Jeugd&Gezin, links, dan een dame waarvan me de naam is ontschoten,. Debora den Haring van Stichting Stiel en Henk Oostinga.

Geen opmerkingen: