woensdag 23 januari 2013

ANDRÉ HOOGENBERG LAS VOOR IN DE BIEB

Helaas kon ondergetekende vanochtend niet in de bibliotheek van Beijum aanwezig zijn. Had hij wel gekund dan was hier zeker een prachtig filmpje verschenen, het moet toch wat zijn geweest, opa André Hoogenberg van de plaatselijke dierenspeciaalzaak in Winkelcentrum Beijum die voorleest aan peuters! Bekijk de foto's, wat een sfeer en wat een gezellige bijeenkomst moet dat zijn geweest. Ik kan niet anders concluderen dan dat ondergetekende en menig Beijumer vanochtend iets moois  hebben gemist. Er werden een stuk of tien foto's opgestuurd, enkele zijn door Philippine Koopman van Lijn6 gemaakt en ook zijn een paar foto's van medewerkster Marijke van de bieb voor publicatie ingezonden. Ze schreef erbij: Voorlezen aan jonge kinderen is verschrikkelijk belangrijk. Kijk ook bij: www.nationalevoorleesdagen.nl. Peuters en kleuters die tijdens de Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de bibliotheek krijgen een vingerpoppetje van Dorus - de hoofdpersoon uit het boek Nog 100 nachtjes slapen cadeau. Ouders en grootouders die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen korting op de abonnementskosten. A.s. vrijdag hebben we om 16.00 uur nog een leuke voorstelling. Knipperdeknip, hoera! voor kinderen vanaf 2 jaar. Er zijn nog kaartjes te koop voor de prijs van 1 euro per stuk.

Na het voorlezen konden de kinderen zich tegoed doen aan een lekker ontbijtje. Ondergetekende vroeg vanavond per telefoon aan Hoogenberg hoe hij de ochtend heeft ervaren. Hij was nog helemaal onder de indruk: "Ik vond het hartstikke leuk om te doen, al die kinderen die geboeid zaten te luisteren, echt prachtig. Er stonden tijdens het voorlezen ook twee meisjes te dansen, er werd tijdens het verhaal met vingers geknipt en het was al met al heel interactief, ik heb geen moment getwijfeld toen ik werd gevraagd om dit te gaan doen." Ondergetekende kan zich het enthousiasme van Hoogenberg levendig voorstellen, drie jaar geleden was hij zelf degene die op uitnodiging in de bieb heeft voorgelezen, zie desgewenst nog even hier.
Het boek ‘Nog 100 nachtjes slapen’ van auteur en illustrator Milja Praagman is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2013. Nederlandse jeugdbibliothecarissen kozen dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2011 verschenen.  
Nog meer foto's zien? Lijn6.com. Later op de avond wordt ook nog een video online gezet op genoemde site. Kleine foto's zijn groter te klikken.

1 opmerking:

Kontel zei

Schatje is het die Andre. Kom al van kleins af aan bij de dierenwinkel.