woensdag 18 januari 2023

DRUKTE BIJ AFGIFTEPUNT DUURZAAMHEIDSPRODUCTEN


.
"Alstublieft mijnheer, uw tasje is klaar."
Zie foto boven.

Het is waarschijnlijk nog ooit zo druk geweest in de koepel naast de Amkemaflat
Tegen 15 uur stond er een rij van enkele tientallen wachtenden om gratis door de gemeente Groningen beschikbare duurzame producten op te halen.

Tochtstrippen, deurborstels, ledlampen. 

Zie het overzichtslijstje van de aangeboden producten nog eens in het afgelopen MAANDAGOCHTEND-bericht

Bij de ingang van de koepel kon je je wensenlijstje inleveren, een medewerker van de gemeente verzamelde de spullen in een, hoe kan het ook anders, groen tasje.

Duurzaam Groningen in Beijum.

Het zal voor de meeste mensen die kwamen opdagen niet zozeer om duurzaamheid zijn gegaan maar eerder om financiƫle redenen. En gratis ligt ons allemaal wel.

Gisteren was er ook een mogelijkheid om spullen op te halen in het Trefpunt.

Update 21.20 uur, omdat veel mensen overdag werken heb ik iemand van de gemeente gevraagd of het ook mogelijk is de spullen op een ander tijdstip op te halen. Daar wordt op terug gekomen.

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Nee, gistermiddag (woensdag) was er voor huurders van woningstichting De Huismeesters de mogelijkheid om een gratis energiepakket ter waarde van 50 euro op te halen. In Het Trefpunt tussen 15:00 uur en 18:00 uur.

Mijn verhuurder was vergeten om in haar brief van 5 januari 2023 mede het logo van de gemeente Groningen of van Duurzaam Groningen aan te brengen. Tevens op het bestelformulier/keuzeformulier. In deze brief werd wel verwezen naar Duurzaam Groningen.

Citaat: "De materialen worden beschikbaar gesteld door de gemeente Groningen."


Op de website

https://duurzaamgroningen.nl/jouw-buurt/beijum

werd/wordt helaas niet verwezen naar deze mooie acties in de Amkemakoepel en bij Het Trefpunt.

Anoniem zei

Jammer dat woningcorporaties en gemeente niet meer doen om huurhuizen in de wijk echt te isoleren en de woonlasten (huur + energie) betaalbaar te maken.
Ik denk aan vervanging van raampartijen (verouderd dubbel glas en kozijnen) in onze meer dan 40 jaar oude wijk door nieuwere, veel beter isolerende. En dan ook meteen de niet geisoleerde vloeren mee isoleren. Dan pak je het betaalbaarheidsprobleem werkelijk aan; en niet met flauwekulletjes als wat buis- en radiator isolatie. Dat zou werkelijk Wijkvernieuwing zijn hand in hand met Verduurzaming. Dat laatste is in de wijk tot nu toe een rijkeluis-aangelegenheid voor pensionado's verenigd in de Werkgroep Energie.

Anoniem zei

Bovendien heeft iedereen met een beetje gezond verstand al lang dit soort minimale isolatiewerkzaamheden zelf uitgevoerd en betaald dus die mensen hebben hier niets aan. Een woningcorporatie in Assen bood haar huurders prijzige radiatorventilatoren aan. Dat zet tenminste zoden aan de dijk.