zaterdag 13 augustus 2016

ZOMERBERICHT: NIEUWE ZAAK IN BEIJUM (Wortel van vier)


"Het is een ophaalrestaurant, maar je kunt hier ook gaan zitten eten."

Beijumnieuws houdt nog even zomervakantie. Maar ondergetekende, die zojuist is teruggekeerd uit Berlijn, zag vanmiddag al fietsend dat de nieuwe zaak tegenover schoenmaker Shoetime ein-de-lijk geopend is.
Het duurde maar en het duurde maar. Tot ruim een jaar geleden zat afhaalrestaurant Toko in het genoemde pand, zie nog eens hier.
Het stond leeg en het stond maar leeg.
Iets met vergunningen, aldus eigenaresse A. Meins van AH Beijum destijds. Het schoot maar niet op.

Maar het is zover. Twee frisse en gemotiveerde dames beheren de nieuwe zaak met de merkwaardige naam 'Wortel van vier.'

Daar zit een verhaal achter. Producten in de AH die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten worden hier gebruikt voor lekkere (gaat de blogger vanuit, hij zal het binnenkort gaan proberen) maaltijden. Of zoals twee maanden geleden reeds bekend werd gemaakt, het karakter van de nieuwe zaak betreft duurzaamheid.
Zie de prijslijst. Mensen met een kleine beurs kunnen er ook goed terecht.

Op de bovenste en onderste afbeelding zien we Mylene uit de Nederlandse Antillen (Curaçao)  en Penda, afkomstig uit Senegal. Ze zijn het gezicht van 'Wortel van vier.'

Foto's zijn groter te klikken.

(Beijumnieuws houdt zoals gezegd nog even zomerreces. Vannacht wel een nieuwe aflevering uit de serie 'Foto's uit de Wiershoeck- en Schooltuin.')

5 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Een mooie naam: "De wortel van vier". Graag nadere duidelijkheid over de verbinding met duurzaamheid.

De wortel uit vier (van de tweede macht) is in de wiskunde twee.

Zie: http://www.rekenlessen.nl/worteltrekken.php

Twee vrouwen runnen de "De wortel van vier".
Veel mensen/vrienden gaan met zijn tweeën uit eten.

Wortels zijn lang houdbaar. Zeker in de koelkast, maar niet al te lang.

Zonder wortels ontstaan er geen planten en gewassen.

De wortel uit vier kan duiden op vaste grond onder de voeten. Gegrondheid, degelijkheid en gehechtheid. Op de zware klei van Beijum.

Nog een stap verder en we zijn aangeland bij de multiculturele samenleving en de ermee verbonden kleurige en geurige keukens uit andere streken en culturen.

"Kleurrijk Koken" op zijn Beijums. Dat klinkt vertrouwd en goed.

Op weg naar Kleurrijk Bruisend Beijum...


Kleurrijk en duurzaam. Een prachtige twee-eenheid.

De wortel van 4 = 2

Kees Huizenga zei

Op weg naar AH Meins fietste ik vanavond even langs de AH-toko. Ik las op een mededeling het volgende:

de openingstijden van "De wortel van vier" zijn:

van woensdag t/m zaterdag: 12:00 uur tot 21:00 uur

op zondag: 13:00 uur tot 18:00 uur.


Personen die op de maandag en/of op de dinsdag etenswaren willen afgeven, kunnen dit doen bij de balie van AH Meins.

Tot uw dienst.

Kees Huizenga zei

Ik heb vanavond erg lekker gegeten van een maaltijd van 700 gram, samen met iemand anders (700 gram is relatief goedkoper dan twee keren 400 gram!).

De bediening was uitstekend evenals de manier waarop ik te woord werd gestaan.

De naam "Wortel van vier" werd mij nader in goed vertrouwen uitgelegd. Daar kan ik niet verder over uitweiden.

Zie: https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/uitwijden-uitweiden

Tip

Wellicht kan deze duurzame zaak dienstdoen bij "Bruisend Beijum" in de twee buurthuizen van Beijum, het Trefpunt en de Amkemakoepel d.d. 10 september 2016. Ik denk aan de catering en de hartige hapjes. Om over na te denken. De dames vonden mijn voorstel best aantrekkelijk.

Wel vraag ik mij af waarom "Bruisend Beijum" niet meer de oude wervende naam "Kleurrijk Bruisend Beijum" heeft. Beijum is toch een multiculturele wijk?


P.S.: Vorig jaar was op zondag 23 augustus een zeer geslaagd wijkfestijn van de Sociale Long Beijum in het Trefpunt en de Boerderijum Beijum. Is het juist dat er dit jaar geen ongesubsidieerd wijkfeest van de SLB komt? Is de subsidieruif van "Bruisend Beijum" gemakkelijker? Hoe verhoudt dit zich met zelfredzaamheid, zelfmanagement, netwerken en creatief omgaan met geld?

Femke2 zei

Beste dames van de Wortel van Vier, hoe kan ik met jullie voor een interview in contact komen? Het liefst een emailadres oid? Dank!

Johan Fehrmann zei

Dag Femke,
omdat de dames na bijna drie weken je reactie waarschijnlijk niet lezen, mail desgewenst je vraag even naar Beijumnieuws@ziggo.nl Dan kan ik je vraag als je wil per email beantwoorden.
Vriendelijke groeten, Johan Fehrmann