woensdag 5 november 2008

ALCOHOL EN KINDEREN (ingezonden)

(Beter laat dan nooit:) Alcohol en kinderen, een moeilijke combinatie. Of juist helemaal niet: “Onze jeugd drinkt veel te veel! Dat is toch iets van alle tijden” of deze: “Ik zeg tegen mijn kind, je bent nog geen 16, dus je krijgt geen alcohol. Dat is lekker duidelijk en dan hoeven we er ook niet over te discussiëren.” Zo maar wat kreten.
Maar waarom drinken kinderen eigenlijk alcohol? Wat zijn hun drijfveren? En wat zijn de gezondheidsrisico’s van alcoholgebruik op jonge leeftijd? Of hoe stelt u grenzen?
Hier willen ze het graag met u over hebben op deze avond. Ook kunt u uw ervaringen delen met andere ouders en tips uitwisselen. Kortom, redenen genoeg om te komen!
Op woensdag 5 november (vanavond, JF!) in het Centrum voor Jeugd & Gezin Beijum, Emingaheerd 8a. Vanaf 19:45 inloop met koffie en thee, om 20:00 start het programma.
Er zijn twee inleidingen van professionals: Rob Otten van de afdeling preventie Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) vertelt over alcohol en het alcoholgebruik van onze jeugd en Hillary Vos, van het Mobiel Opvoed en Informatieteam (MOI) vertelt over pubers en het stellen van regels en grenzen. Na afloop kunt u vragen stellen en is er ruimte voor discussie.
Meer info:Els Bruinewoud, coördinator Lokaal Gezondheidsbeleid, GGD Groningen. tel.

367 40 00 of mail naar e.bruinewoud@hvd.groningen.nl

Geen opmerkingen: