dinsdag 11 november 2008

DE EERSTE FIETSLESSEN OP PLEIN OOST

Vanochtend zag ik een groep allochtone vrouwen bezig met hun eerste fietslessen. Hoe stap je op? Hoe rem je? En vooral ook, hoe bewaar je je evenwicht? De fietslessen werden gegeven door mensen die verbonden zijn met kerkgemeenschap de Bron aan de Bentismaheerd. Voormalig voorzitter van de BOB, Henk Oostinga, is niet te beroerd om zijn allochtone medemens (Waarom alleen vrouwen? Hoeven de allochtone heren niet te fietsen?) fietsles te geven en ook zijn vrouw Lettie zag ik instructies geven en aanmoedigen.

Voor Nederlanders is het van kinds af aan gesneden koek. Voor deze gesluierde vrouwen is het totaal nieuw. Je kunt natuurlijk niet geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving als je niet kunt fietsen. Er zat voor deze dappere vrouwen niks anders op dan toch maar een keer op het stalen ros te gaan zitten. Dit keer niet, jong geleerd is oud gedaan. Maar nu geldt, je bent nooit te oud om te leren.

1 opmerking:

Anoniem zei

De fietslessen worden zijn beddacht door een meedoener van de MJD. Het is een samenwerking tussen MJD,stiel en Centrum jeugd en gezin.
De Bron heeft de vrijwillgers geleverd.
Ze krijgen 2x per week les (dinsdag en donderdag)
Vooraf hieraan hebben de vrouwen verkeersles gehad.
Binnenkort krijgen ze hun diploma!