zaterdag 22 november 2008

PAND 49

Keihard is er aan gewerkt. En het resultaat mag er zijn. Het Kunstpand is vanmiddag omgedoopt tot Pand 49. Er was muziek, er waren sprekers en er was te eten en te drinken. Buiten begon de natte sneeuw te dwarrelen, binnen was het behagelijk en gezellig. Hein Folkers, directeur van der Heide van Patrimonium, de uitgenodigde mensen, de violist, Joyce van der Waal van Stiel (volgt ze iemand op in Beijum?)etc., kijk en luister naar ze. Door de inzet van een paar vrijwilligers en kunstenaars is Beijum een mooi ontmoetingscentrum rijker. Kom maandag maar eens kijken, naast de toekomstige Aldi, nu nog de Golff.

http://nl.youtube.com/watch?v=V3BFcFM-lqs

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een magere en kale naam, Pand 49. Hooghullen, de drankkliniek, heeft een afdeling op de Kraneweg en dat heet Pand 50.Jammer dat de naam niks met Beijum associeerd.

Anoniem zei

Inderdaad, Anoniem, de naam Pand 49 is niet erg wervend van aard.

Indien het mogelijk is dat in de naam reeds de doelstelling kan worden verwoord, is het uit PR-oogpunt verstandig om dit te doen. Het gaat om de primaire beeldvorming in Beijum en omstreken. Om kunstzinnige en creatieve uitstraling. Daarom vind ik het Kunstenaarscentrum Beijum een mooiere naam. Of het Kunstenpand Beijum. Nog korter: het Kunstpand.

Wat me gisteren opviel was het zichtbare feit dat het pand in korte tijd heel aantrekkelijk is aangekleed. De geplaatste tussenwanden hebben van een grote, kale ruimte een gezellige schilderijententoonstelling van Beijumer kunst gemaakt, inclusief kleinschalige kunstateliers. De sieraden van Regina Weg vond ik erg kleurrijk en fijnbesnaard.

Ik vernam gisteren van een kunstenaar dat de BOB (BewonersOrganisatie Beijum) € 250,- heeft gegeven voor de inrichting van het Kunstpand. Een BOB-subsidie van de WijkKerstman. Stichting STIEL (wijkopbouwwerk) heeft tevens reeds een hoger bedrag gegeven. Wellicht kan ook € 1000,- binnenkomen door middel van het indienen van "een goed idee". In het kader van sociale wijkvernieuwing. Of via het Nieuw Lokaal Akkoord 2007-2010 van de Groninger woningbouwcorporaties met het gemeentebestuur. Kunst bindt Beijumers!
Daarnaast willen de kunstenaars een stichting oprichten om donatiegelden van Beijumers te ontvangen. Een heel verstandig idee. Beijumnieuws kan hierbij digitale assistentie verlenen. In ieder geval veel succes gewenst.