dinsdag 18 november 2008

SINTERKLAAS NAAR OOST EN WEST BEIJUMSinterklaas raast door het land en eigenlijk kun je dat deze goeie oude man niet aandoen. Neem afgelopen zaterdag. Hij zette nog maar net zijn voet op de grond in het koude Nederland, televisiekijkende kinderen waren hier getuige van, of hij kwam ook al met de boot in de stad Groningen aan. Overbelasten we de Goedheilig man niet wat met zijn allen? Op woensdag 26 november tussen 14.30 uur en 16.00 uur gaat hij met zijn Pieten bijvoorbeeld naar Winkelcentrum-Oost. Stichting Stiel, de buurtcentra in Beijum, SKSG, de bieb, Innersdijk en de winkeliers van Oost halen de oude Sint naar Beijum-Oost. Er is een feesttent op het Plein, er wordt een mooi verhaal voorgelezen in de bieb en er zijn ook cadeautjes...

Maar, drie dagen later komt de harde werker al weer naar Beijum. Hij komt ergens in de buurt van de Amkemaheerd aan ter hoogte van de Hiddema- en Jaltadaheerd en daarna gaat hij ook richting Winkelcentrum Beijum West. Maar dat doet hij weer via Winkelcentrum-Oost, onder begeleiding van een brassband gaat hij de wijkring ook nog eens rond.Twee keer naar Beijum, ook nog naar Zuidwolde, elke avond op het Sinterklaasjournaal, naar alle basisscholen, pakjesavond.. Dat hij het allemaal volhoudt! Een beetje handig kind in Beijum weet wel hoe hij het aan moet pakken. Eerst naar Beijum-Oost op de 26e en op zaterdag de 29e naar Beijum-West!

Meer weten over Sinterklaas?
Komt hij echt uit Spanje?
Of toch uit Turkije?

Kijk op onderstaan link:

http://www.isidorusweb.nl/asp/default.asp?t=show&ID=1520

Of bezoek de site van het Sinterklaasjournaal:

http://www.omroep.nl/nps/sinterklaasjournaal/welcome2.html#/cadeautjevddag/

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik snap dat je ieder kind uit Beijum veel cadeautjes gunt. Maar ik vind het een beetje misplaatst om dit te zeggen. Te meer onze ervaringen van vorig jaar. Wij gingen aarzelend in de rij staan bij de bieb, waar een aantal dames cadeautjes uitdeelden namens de sint. Nouja, die kans kregen ze niet eens, er was een schare kinderen aanwezig, waarvan het merendeel gewoon iets van de tafel af graaide. Ik heb mijn kinderen geleerd te wachten totdat ze het aangeboden krijgen en dan netjes dankuwel te zeggen. Dit gebeurde niet, er waren notabene kinderen die niet tevreden waren met de inhoud van het pakje en dit probeerden om te ruilen... wat een hebberigheid. Hopelijk heeft de organisatie hiervan geleerd en doen ze het dit jaar anders.
En wat te denken van winkelcentrum west, toevallig kwamen we daar Sint ook tegen een paar dagen later. De beste man deed echt zijn best, maar kreeg niet veel hulp van zijn pieten. Er liepen er 3 rond, waar slechts 1 oog had voor de kinderen. De andere 2 pieten, overduidelijk allebei van een ander geslacht, hadden vooral oog voor elkaar. Mijn zoontje stond vol verbazing te kijken naar die zwarte pieten, maar deze negeerden hem volledig. Hopelijk ook hier dit jaar beter, kindvriendelijker. Want daar draait het toch om?
We wachten af, en bij ons is de echte pret gewoon lekker thuis!
Alie