woensdag 19 november 2008

DE KINDERLOKKER, DE AUTOBRANDEN EN DE POLITIETRAINING

De afgelopen zomer werd Beijum opgeschrikt door een kinderlokker-verhaal. Een man met een buikje zou kinderen lastig vallen en ouders van jonge kinderen waren erg op hun hoede wat betreft het buiten laten spelen van hun kroost. In de nazomer werd Beijum opgeschrikt door enkele autobranden in de buurt van de Wibena- en Nijenstijnheerd, ook dit veroorzaakte gevoelens van onveiligheid bij, in dit geval, autobezitters. De laatste maanden hoor je niks meer van autobranden of kinderlokker(s). Hoe zit het daar eigenlijk mee?


"Normale" delicten in een wijk als Beijum, zoals de inbraak afgelopen nacht aan de Isebrandtsheerd en die van afgelopen weekend in de Wiershoeck, zijn ook niet prettig maar hebben minder impact op meer mensen. De vraag hoe het zit met de kinderlokker en autobranden legde ik voor aan persvoorlichter Marleen Hanenberg van de Regiopolitie Groningen. Eerst even over de training met politiehonden gisteravond laat aan de Froukemaheerd:"Dit gebeurd wel vaker. Honden moeten ook in het donker leren dat ze hun werk moeten kunnen doen, het gebeurd wel eens dat in een wijk zulke oefeningen in het donker plaatsvinden." Dat is geruststellend want enkele buurtbewoners vroegen zich af wat er toch in Godsnaam aan de hand was. Maar hoe zit het met de zedendeliquent en de pyromaan?"Het onderzoek naar de autobranden heeft geen resultaat opgeleverd en de laatste drie maanden is er geen auto meer in de brand gegaan." Dat laatste is natuurlijk goed nieuws maar een feit blijft dat de dader(s) nog op vrije voeten is/zijn. "Er is een onderzoek naar de vermeende kinderlokker geweest en er is geen enkele grond om te veronderstellen dat er echt een kinderlokker actief is geweest. Er is geen enkel kind vermist geweest en het verhaal van de kinderlokker beschouwen we daarom als een gerucht," aldus persvoorlichter Hanenberg.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

"Er is geen enkel kind vermist geweest en het verhaal van de kinderlokker beschouwen we daarom als een gerucht," aldus persvoorlichter Hanenberg"

Hoezo gerucht?wel toevallig dan dat iedereen het in de wijk het over dezelfde man heeft??En er is geen kind vermist?NEE omdat het buiten nou eenmaal geen mooi weer meer is...en het al vroeg donker is waardoor de kinderen vroeg naar binnen moeten?...

Bert zei

Jammer genoegt hebben ze nog geen dader van de auto branden 1 van die auto was die van mij jammer genoegt en zie de nut niet van in.
Heeft mij weer hoop werk en geld gekost.

Anoniem zei

er heeft zeker van het zomer een vieze kinderlokker rond gereden.Ik heb namelijk 1 hier bij de montessorischool weg gestuurt die naar spelende kindertjes zat te kijken. Eeb vies vatserig man was het en reed toen in een klein rood autootje DUS KOM NIET ZEGGEN DAT HET EEN GERUCHT IS!!! BULL SHIT.