zaterdag 29 november 2008

GOEDKOOP AUTO RIJDEN? GREENWHEELS!

Aan de Bentismaheerd staat dit parkeerbord. Parkeren voor vergunninghouders en Alleen Autodate. Nog nooit had ik van autodate gehoord en ik dacht dat het een parkeerplaats was waar je een romantisch afspraakje kon ontmoeten. Maar nee, het is een van de vele parkeerplaatsen in de stad waar je een auto vandaan kan meenemen. En waar je hem na gebruik kunt terugzetten. Ideaal voor mensen die onregelmatig autorijden, geen zin hebben in de rompslomp die komt kijken als je een auto hebt en wat nog mooier is: het kan ook nog veel schelen in de portemonnee. Teveel om allemaal uit te leggen, als u belangstelling hebt surft u gewoon even naar onderstaande sites. Van een der sites pikte ik onderstaande uitleg: Greenwheels auto’s staan op vaste gereserveerde parkeerplaatsen in de stad. 24 uur per dag kun je een auto reserveren via deze website of per telefoon. Per direct kun je met de dichtstbijzijnde beschikbare auto op weg. Met je persoonlijke chipkaart, de zogenaamde ‘Paspartoe’, open je binnen enkele seconden zelf de auto. Na het intoetsen van je pincode op de boordcomputer kun je wegrijden.
Tanken is ook gemakkelijk: met de speciale Greenwheels-tankpas kun je onderweg bij alle tankstations in Nederland op rekening van Greenwheels tanken.
Als je klaar bent met je rit zet je de auto weer terug op dezelfde parkeerplaats waar je de auto hebt opgehaald. De boordcomputer registreert automatisch het aantal uren en de gereden kilometers. Maandelijks ontvang je een overzicht van de gereden autoritten en enkele dagen later wordt het verschuldigde bedrag van je bank- of girorekening afgeschreven.
Bekijk
hier hoe je de Greenwheels auto pakt. http://www.greenwheels.nl/
http://www.greenwheels.nl/207Station/Groningen.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk om aandacht te besteden aan Greenwheels. Ik ben zelf al jaren lid en ben erg blij dat er nu eindelijk een auto in Beijum staat. De auto die nu op de foto staat is trouwens niet de greenwheels auto. Greenwheels auto's zijn rood met groene opdruk, en een beetje een kleiner formaat dan die op het plaatje.