zondag 2 november 2008

FIETSPAD IN BEIJUM WORDT GEASFALTEERD

Groningen werd dit jaar net niet dé fietsstad van het land. Houten ging, net voor de stad, met de eer strijken. Maar dit gegeven weerhoudt de gemeente Groningen niet om flink te investeren in de fiets-infrastructuur van de stad. Het fietspad tussen de Grevinga- en Jaltadaheerd (foto) wordt bijvoorbeeld van asfalt voorzien. http://www.dvhn.nl/ berichtte hier vandaag over: Groningen heeft bijna 5 miljoen euro opzij gelegd voor nieuwe fietspaden en voor verbetering van de kwaliteit van de reeds aanwezige fietsvoorzieningen. Fietspaden zullen worden geasfalteerd, verkeerslichten worden vriendelijker afgesteld voor de fietsers en de stallingsmogelijkheden worden uitgebreid. Verder wordt het geld gebruikt om het fietsen in het algemeen te promoten. Ook moet fietsendiefstal worden tegengegaan.
De verbeteringsplannen zijn dor de gemeente opgenomen in het plan 'Stap op'. Onderdeel van dat plan is een budget van 500.000 euro dat wordt uitgetrokken om wensen van fietsende Stadjers te realiseren. Na een oproep in het weekblad De Gezinsbode zijn er bijna 125 reacties bij de gemeente binnengekomen met 170 suggesties.
Uit die voorstellen wordt een aantal uitgevoerd. Zo komt er een fietspad tussen de Aquamarijstraat, de Goudlaan, de fietstunnel Friesestraatweg in combinatie met een brug over het Reitdiep.
Om het fietsen te veraangenamen gaat de gemeente er toe over om betegelde fietspaden te vervangen door geasfalteerde paden. Er komt asfalt op de fietspaden tussen de fietstunnel in de Friesestraatweg en het pad richting Electronpad. Ook het fietspad Klaprooslaan-Pedaalpad en de fietsroute tussen Jaltaheerd en Grevingaheerd worden geasfalteerd.


Geen opmerkingen: