donderdag 20 november 2008

DE MUZIEKKOERIER: IRMGARD BORCHERS

De fiets met gekleurde achterbak zag ik een paar keer bij de Rode Pimpernel staan. Muziekactiviteiten voor baby's, peuters, basisschoolkinderen en volwassenen staat er op, dit in combinatie met een mooi gekleurd en geschilderd kindertafereeltje; dansen, plezier hebben en genieten van muziek. Je krijgt er ogenblikkelijk zin van om weer kind te zijn of "het kind in jezelf" weer aan te boren: onbekommerd spelen en lekker muziek maken. Wie is deze koerier? Wat brengt haar naar Beijum?
"Heeft u de fiets met deze kist al een keer in Beijum zien staan? Vast wel want ik werk als sinds 1991 zeer regelmatig en met veel plezier in Beijum. Ik zal me even voorstellen: Ik ben Irmgard Borchers en ik geef wekelijks muzieklessen op kinderdagverblijf "de Rode Pimpernel" en op de Dom Helder Camaraschool in Beijum en daar zal ik wat meer over vertellen.

Op de Dom Helder Camaraschool, één van de weinige scholen met een vakleerkracht muziek, heb ik twee kinderkoren en een orkest. Elk jaar treden we een keer op voor de bewoners van Innersdijk die erg genieten van dit verzetje. Zo kunnen we ook wat betekenen voor de wijk. Op de Rode Pimpernel geef ik les aan kinderen vanaf twee jaar. Kan je daar al muziek mee maken? Jazeker! Maar natuurlijk wel in combinatie met bezigheden die bij kleine kinderen passen. Ik combineer vaak liedjes met speelgoed zoals bijvoorbeeld blokken en knuffels, spelletjes, dansen en bewegen, instrumentjes en prentenboekjes. Op die manier krijgt het muziek maken elke keer een ander accent en kunnen de peuters hun aandacht erbij houden. Ik probeer van elke les een feestje te maken want kinderen leren het meeste wanneer ze ontspannen zijn.
In het Ouder Kind Centrum in Beijum werkte ik onlangs ook met kinderen van deze leeftijd maar dit maal samen met de ouders en dat was dubbel pret omdat de ouders het samen met hun kinderen thuis nog eens dunnetjes over konden doen".

Bent u nieuwsgierig geworden naar activiteiten van 'de muziekkoerier'? Kijk voor informatie op mijn website: www.muziekkoerier.nl, of bel: 31 44 377.

Geen opmerkingen: