maandag 10 november 2008

GEZINSBODES IN HET GROENE HART

Krantenpapier is gemaakt van bomen. Maar het kan nooit het nobele doel van de bezorgers van de Gezinsbode zijn geweest om daarom maar een lading kranten in het Groene Hart neer te gooien. Geen 'terug naar de natuur' maar 'hoe kom ik het gemakkelijkst van mijn te bezorgen kranten af. ' Dat moet toch het motief zijn geweest om te dumpen zou je zo zeggen.


Een kleine twee maanden geleden is het Groene Hart door een groep mensen uit Beijum schoongemaakt. Veel winkelkarren en stapels Gezinsbodes behoorden tot de 'buit.' Ook afgelopen zaterdag (foto's) lagen ze er weer. Het is een onvrijwillige abonnement, er zit geen Beijumer te springen om een partij huis-aan-huis bladen in zijn natuurgebied. Het begint ook op te vallen zo langzamerhand, er worden hier zoveel weggegooide Gezinsbodes gevonden de laatste tijd dat je je vraagtekens kunt zetten bij deze bezorger(s). Daarmee zij natuurlijk niet alle bezorgers bedoeld. Eén tip voor de vandalistische bezorgers: als je ze nou écht niet wil bezorgen, gooi ze dan in een ondergrondse papierbak. Hazewinkel zal er niet blij mee zijn, maar de natuur wordt dan tenminste niet onnodig vervuild. En je laat ook geen sporen na..
Naschrift: de maandag na het schoonmaakweekend in oktober lagen er direct weer twee pakken Gezinsbodes in plastic verpakt in het Groene Hart van Beijum.

Geen opmerkingen: