maandag 10 december 2018

COLUMN UIT LEWENBORG (122)Ben jij nou een hondenvriend? Dacht het niet!

Een hond heeft een hart, een hondenhart. Als je een hond wilt, dan wil je deze voor het leven en niet voor maar heel even.
Je kan een hond nu eenmaal niet vergelijken met een paar schoenen.

Een kennis van mij belde mij op en mijn nekharen gingen van haar verhaal rechtop staan.
Ik kroop natuurlijk gelijk in de pen om deze column te schrijven. Gruwelijk gewoon, hoe sommige mensen met dieren omgaan. Onderstaande wil ik toch even met jullie delen.

Als je een hond neemt en na een paar maand blijkt dat je daar allergisch voor bent kan ik me nog voorstellen dat je daar een goed ander tehuis voor gaat zoeken. Wat ook gelukt is.
Tot mijn schrik, zie ik je dan een paar week later met een hele lieve pup aan de wandel. Mijn god! Wat een schat was dat. Alleen had die hond de pech, dat jij zijn vrouwtje werd. Je liet hem vervolgens nooit meer uit. Hij was te druk. Hij was dit, en hij was dat. Nooit was het goed. Wandelen met je hond kwam niet in je woordenboek voor, en hij kon alleen zijn behoefte op de achterplaats doen. Een ruimte van misschien 5 x 5 meter.
Dan het baasje, die op een dag zei: ‘Ik heb totaal geen band met deze hond.’
Ja, daar komt hij dan achter als het beest al bijna een jaar is. 

Zo werd er besloten, dat ook deze hond weg moest.
Kort erna had je weer je zinnen op een ander hondje gezet. Een klein hondje. En die zal, en moet er komen. Ik vind het gekkenwerk. Ook voor dit hondje zorgde je weer niet goed. Er werd niet met haar gewandeld. Ja, de eerste dagen werd dit gedaan door je zoon die nog maar 6 jaar was. Helaas was hij zijn nieuwe speelmaatje ook al weer zat en werd de hond in haar Bench gestopt. Vooral stil zijn en je klein houden dan krijg je misschien, heel misschien, als je heel lief bent geweest een beetje aandacht. 

Dit is toch gewoon te zot voor woorden. Het zou je verboden moeten worden weer een hond te nemen.
En bovendien wat voor voorbeeld geef je op zo’n manier aan je zoontje mee?
Hij leert, dat je een hond net zo makkelijk weg kan doen als een paar schoenen! Daar word je toch hondsberoerd van?

Volgens mij is het beter als iedere inwoner van Nederland die een dier wil verplicht een gedragstest c.q. cursus moet volgen, voordat hij of zij geschikt wordt bevonden om een huisdier te nemen. Of het nu een hond kat, muis, konijn, paard of ezel is, is wat mij betreft om het even…


Mijn Quote:
Je neemt een dier voor het leven,
en niet voor héél even.
Een dierenhart heb je voor altijd,
dat wil ik even kwijt.”
2018©Vlindertje73

1 opmerking:

Anoniem zei

https://www.nemokennislink.nl/publicaties/antwoorden-aan-bezorgde-ouders-over-vaccineren/