maandag 31 december 2018

RELATIEF RUSTIGE OUDEJAARSMIDDAG IN BEIJUM


Er wordt bijna onophoudelijk geknald en her en der zie je groepjes jongeren in de wijk vuurwerk afsteken waarmee ze geknal en rookwolken achterlaten.

Het zag er allemaal onschuldig uit, al zullen  mensen die een hekel aan vuurwerk hebben of zich zorgen maken over hun door geknal angstig geworden huisdieren hier heel anders over denken.

Aan de Claremaheerd bouwen een stel vrolijke feestvierders een feestje met een vuur-ton, er staat een tent en, nou ja, zie de linker foto, dat gaat wel lukken met het feestje lijkt het dames en heren.

Zie afbeelding links en rechts, het aansteken van het hout in de ton gaf even wat rookontwikkeling, maar van de afgelopen jaar weet de blogger datg het hier nooit uit de hand loopt, gewoon een stevig oudejaars-feestje.

Foto boven, de Aldi is de enige winkel in Beijum die er ook dit jaar weer voor heeft gekozen om sommige ramen af te timmeren.

De situatie rond Winkelcentrum ziet er beschaafd uit, daar waar drie jaar geleden nog ramen werden dichtgetimmerd is daar ook dit jaar weer geen sprake van.
Zie afbeelding beneden, geen timmerlieden met aanhangers en grote houten schotten in de weer.

Foto links beneden, hoe schieten we met vuurwerk een reclameposter van de muur?

Kalm aan Beijumers, maak er een feestje van.

(Lezers melden dat de fietsenmaker zijn zaak op West wel heeft afgetimmerd)


Geen opmerkingen: